Τέλος στο χοντρό δούλεμα όλων των προηγούμενων ετών σχετικά με την έλευση του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά , δόθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο « μεγάλο λιμάνι» του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ,Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη
Όπως επισήμως δηλώθηκε η πόλη του Πειραιά πρέπει ν΄αναμένει την έλευση του ΜΕΤΡΟ ,
το 2022 και …βλέπουμε το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά . Και αυτό με το πιο …αισιόδοξο σενάριο.
«Σήμερα άκουσα με ικανοποίηση αλήθειες και είναι καλύτερα να λέμε στον κόσμο αλήθειες παρά να δημιουργούμε προσδοκίες ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020 ή το 2021. Χαίρομαι που άκουσα τον Υπουργό να καθιστά σαφές ότι αν και η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου είναι εντός του 2021, θα γίνει προσπάθεια, έτσι ώστε κατά πάσα πιθανότητα να έρθει το μετρό στον Πειραιά μέσα στο 2022», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πειραιά , Γιάννης Μώραλης.
Αναφερόμενος στην κατασκευή του σταθμού του Μετρό στο λιμάνι , ο κ. Μώραλης σημείωσε πως πρόκειται για τον δυσκολότερο σταθμό που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ελλάδα, λόγω της θάλασσας που γειτνιάζει.
Ακόμη υπογράμμισε τη σημασία και την ώθηση που θα δώσει στην ανάπτυξη του Πειραιά η λειτουργία του ΜΕΤΡΟ που θα το συνδέσει τμε το αεροδρόμιο. «Το έργο αυτό έχει εξαιρετική σημασία για την πόλη, το λιμάνι και τον τουρισμό στην χώρα μας και θα αλλάξει προς το καλύτερο τη λειτουργία της πόλης μας. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου, θα είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και θα πιέζουμε ώστε τουλάχιστον το 2022 να κάνουμε τα εγκαίνια ενός πολύ μεγάλου έργου για την πόλη του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Προηγούμενο άρθροΕυνοική ρύθμιση για νομοταγείς ιδιοκτήτες ακινήτων . Διορθώνονται οι προυπολογισμοί δήμων
Επόμενο άρθροΑυξάνει τα δημοτικά τέλη, προχωρά σε έργα υποδομών ο Μουριάδης