Αγωγή κατά Πατούλη καταθέτει ο Τζήμερος

Να καταγγέλλει στη Δικαιοσύνη κάθε παράνομη πράξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είτε αφορά πολιτικές αποφάσεις είτε συμπεριφορά αιρετών, έχει δηλώσει ότι θα πράττει ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία στην Αττική» , Θάνος Τζήμερος.
Στο πλαίσιο αυτό , πριν λίγες ημέρες δικαστικός επιμελητής επέδωσε στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη , την παρακάτω εξώδικη πρόσκληση. Ο Θάνος Τζήμερος είχε ενημερώσει τον κ. Πατούλη για την πρόθεσή του στέλνοντας, δύο μέρες πριν, στον διευθυντή του γραφείου του Περιφερειάρχη κο Βαγγέλη Πάνου το κείμενο του εξωδίκου με το εξής σημείωμα:
Η « προειδοποίηση»
«Αγαπητέ κε Πάνου,
σε συνέχεια της επικοινωνίας μας σχετικά με τη επίθεση του κ. Πρωτούλη εναντίον μου και τον ατυχή χειρισμό του θέματος εκ μέρους του κ. Πατούλη, σας στέλνω, σε ένδειξη καλής θέλησης, το εξώδικο το οποίο θα σας αποσταλεί με δικαστικό επιμελητή αύριο, εάν μέχρι σήμερα το βράδυ ο κ. Πατούλης δεν επανορθώσει τη συκοφαντική του εις βάρος μου ανακοίνωση. Σας ενημερώνω επίσης ότι θα επακολουθήσει αγωγή. Λυπάμαι, αλλά δεν έχω καμμία διάθεση να υφίσταμαι προσβολές και δυσφήμιση επειδή η διοίκηση της Περιφέρειας θέλει να χειρίζεται θέματα καθαρώς ποινικού χαρακτήρα με “πολιτικό φίλτρο” κρατώντας ίσες αποστάσεις και εξισώνοντας θύτη και θύμα».
Το εξώδικο
Το εξώδικο που απέστειλε, έχει ως εξής :
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Εξώδικη Δήλωση και Πρόσκληση με επιφύλαξη δικαιωμάτων

Του Γλαύκου – Αθανασίου (Θάνου) Τζήμερου, Προέδρου του πολιτικού κόμματος Δημιουργία, ξανά!, κατοίκου Χαλανδρίου, οδός………………

ΠΡΟΣ

Τον Περιφερειάρχη Αττικής, κύριο Γεώργιο Πατούλη, Λ. Συγγρού 15 – 17

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την 28η Νοεμβρίου 2019 εκδώσατε μία ανακοίνωση, ως Περιφερειάρχης Αττικής, για την λόγω και έργω εξύβριση εις βάρος μου από τον περιφερειακό Σύμβουλο κύριο Γιάννη Πρωτούλη, κατά την 25η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 27/11/2019. Στην ανακοίνωσή σας αυτή αναφέρετε επί λέξει ότι: « Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο. Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους.».
Η ως άνω ανακοίνωσή σας διανεμήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων σε σχετικές δημοσιεύσεις τους, βασιζόμενα στα λεγόμενά σας και χωρίς να διερευνήσουν το θέμα, παρουσίασαν την επίθεση του κυρίου Πρωτούλη εναντίον μου ως «καυγά» μεταξύ δύο Συμβούλων και χρησιμοποίησαν τίτλους, όπως:
Οργισμένη αντίδραση Πατούλη για το «ξεκατίνιασμα» Τζήμερου – Πρωτούλη” και υπότιτλο «O Πατούλης τραβάει τ’ αυτί σε Τζήμερο και Πρωτούλη για το ξεκατίνιασμα στο Δ.Σ.» (εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ),
Οργισμένη ανακοίνωση Πατούλη για το άγριο επεισόδιο Τζήμερου με Πρωτούλη (newsit.gr),
Έξαλλος ο Πατούλης με το επεισόδιο Τζήμερου-Πρωτούλη: Αυτά τα περιστατικά μας προσβάλλουν όλους (newsbomb.gr),
Οργή Πατούλη για το πρωτοφανές επεισόδιο Τζήμερου – Πρωτούλη. Εξοργισμένος είναι ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για την κατάσταση στο περιφερειακό συμβούλιο που ξεπέρασε κάθε όριο με τους Θάνο Τζήμερο και Γιάννη Πρωτούλη να εκσφενδονίζουν ύβρεις και προσβολές και αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία. (thetoc.gr)
«Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους», σημειώνει ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στις «απαράδεκτες ύβρεις» που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων (Θ. Τζήμερου και Γ. Πρωτούλη). (vradini.gr)
Οι τίτλοι αυτοί και εκατοντάδες άλλοι παρόμοιοι, που μπορείτε να βρείτε με μια έρευνα λίγων δευτερολέπτων στο διαδίκτυο, καθώς και η διαστρεβλωμένη παρουσίαση των γεγονότων που βασίστηκε στη δική σας ανακοίνωση, θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου τόσο ως άνθρωπο, όσο και ως Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος “Δημιουργία, ξανά!” και επικεφαλής της παράταξης “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς με παρουσιάζουν ως βίαιο, βιαιοπραγούντα, εξυβρίζοντα, αναξιοπρεπή και ευτελούς χαρακτήρα, που προκαλεί καυγάδες και παράνομα, προσβλητικά για την αξιοπρέπεια των εμπλεκομένων, επεισόδια.
Γνωρίζετε όμως πολύ καλά πως ούτε προκάλεσα το επεισόδιο αυτό, ούτε εξύβρισα τον κύριο Πρωτούλη, ούτε είχα οποιαδήποτε συμπεριφορά η οποία θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί υβριστική για οποιονδήποτε ή προσβλητική για τη λειτουργία του περιφερειακού Συμβουλίου.
Τα διαμειφθέντα εντός της αιθούσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κοινή θέα και εις επήκοον πάντων, κατεγράφησαν σε βίντεο από τον επίσημο καταγραφέα της συνεδρίασης.
Είχατε κάθε δυνατότητα, καθότι απουσιάζατε από την συνεδρίαση, να τα παρακολουθήσετε και να ενημερωθείτε για το συμβάν, το οποίο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, έχει ως εξής:
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενόσω ομιλούσα από μικροφώνου, ως είχα το δικαίωμα και αφού μου εδόθη ο λόγος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με διέκοπτε συνεχώς, εξυβρίζοντάς με σκαιότατα (με εκφράσεις όπως: επαγγελματία ρουφιάνε, χαφιέ, φασίστα, ναζί με κοστούμι, ξεφτίλα κ.λπ.) με συκοφαντούσε λέγοντας ψευδώς πως χρηματοδοτούμαι από γερμανικές εταιρείες κι ότι η επαγγελματική και προσωπική πορεία μου έχει σκοτεινά σημεία τα οποία εκείνος δήθεν θα αποκαλύψει, κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά, ήλθε τρέχοντας από το έδρανό του στο έδρανό μου, διανύοντας μια απόσταση αρκετών μέτρων, και παρά το ότι ακόμα και Σύμβουλοι της παράταξής του προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, με έφτυσε κατά πρόσωπον και, επιδιώκοντας να με χτυπήσει, εκσφενδόνισε εναντίον μου ό,τι υπήρχε πάνω στο έδρανό μου (κινητό τηλέφωνο, γυαλιά, θήκη γυαλιών), μεταξύ των οποίων και μια κεραμική φλιτζάνα καφέ με αποτέλεσμα να λερώσει τα ρούχα μου, γεγονότα τα οποία εκτός του επισήμου βίντεο της Περιφέρειας, κατεγράφησαν σε βίντεο και σε φωτογραφίες παρισταμένων.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εγώ δεν αντέδρασα καθόλου, υπομένοντας απολύτως ψύχραιμα τη βίαιη επίθεση, και απλώς ζήτησα αυτό που κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει: την παρέμβαση της αστυνομίας για τη σύλληψη του βιαιοπραγούντος.
Γνωρίζετε επίσης το ότι μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, και της παράταξής σας, εμπόδισαν τα όργανα της τάξης τα οποία κατέφθασαν από το να επιτελέσουν το καθήκον τους, πράξη η οποία συνιστά και το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.
Τα επιπρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει σε όλα τα ΜΜΕ του διαδικτύου και μπορείτε να τα δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=rQcBdRsqz5c, απέστειλα αμέσως σε συνεργάτες σας, από τους οποίους ζήτησα να επανορθώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο την προσβλητική και συκοφαντική εις βάρος μου ανακοίνωσή σας, ώστε να καταδικάσετε σε νέα ανακοίνωσή σας την απρόκλητη, βίαιη επίθεση του κυρίου Πρωτούλη εναντίον μου.

Επίσης, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί μας διαμαρτυρόμενος για το περιεχόμενο της ως άνω ανακοίνωσής σας και σας εξέφρασα την έντονη δυσφορία μου. Παρόλο που επικαλεσθήκατε ελλιπή ενημέρωση λόγω της μη παρουσίας σας στην αίθουσα εκείνη τη στιγμή και μου υποσχεθήκατε ότι θα μελετούσατε τα βίντεο και τις φωτογραφίες της επίθεσης και θα εκδίδατε επανορθωτική ανακοίνωση, δεν έχετε προβεί σε καμμία σχετική ενέργεια έως και σήμερα.

Για τους λόγους αυτούς
και με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου

διαμαρτύρομαι και εγγράφως για το περιεχόμενο της ως άνω ανακοίνωσής σας και σας καλώ να εκδώσετε νέα ανακοίνωση λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά και αληθή γεγονότα, όπως αυτά έχουν καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια από τον επίσημο καταγραφέα της συνεδρίασης και στα άλλα αποδεικτικά στοιχεία (βίντεο και φωτογραφίες) τα οποία έχω αποστείλει στους συνεργάτες σας, με την επίθεση του κυρίου Πρωτούλη σε βάρος μου, προκειμένου να αποκαταστήσετε την θιγείσα τιμή και υπόληψή μου, όπως και να προασπίσετε και να προστατεύσετε την νομιμότητα έναντι των συνεχών βίαιων επεισοδίων που προκαλεί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κύριος Πρωτούλης και η παρατάταξη της οποίας ηγείται.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην κάθε Έκθεση Επίδοσής του.

Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος, δηλών και προσκαλών

Γλαύκος – Αθανάσιος Τζήμερος