Από μια “ χούφτα” αιρετών η εκλογή Γερουλάνου επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στην Αυτοδιοίκηση


Παρουσία μερικών δεκάδων – περίπου εξήντα -αυτοδιοικητικών,εκ των οποίων οι δήμαρχοι δεν ήταν ούτε είκοσι , εξελέγη επικεφαλής της παράταξης “ Αυτοδιοικητικό Κίνημα”, ο επικεφαλής του τρίτου σε ποσοστό συνδυασμού στις εκλογές για το δήμο της Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος.
Συγκεκριμένα , ο κ. Γερουλάνος , έλαβε 46 ψήφους έναντι 12 του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη , ο οποίος χωρίς καμία προηγούμενη προετοιμασία έθεσε υποψηφιότητα εκείνη την στιγμή , αντιδρώντας στην όλη μεθόδευση και την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.
Με την ιδιότητα αυτή του επικεφαλής του “ Αυτοδιοικητικού Κινήματος”, που είναι και το μετωπικό σχήμα του ΚΙΝΑΛ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης , ο κ. Γερουλάνος , θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τις εκλογές της ανάδειξης της νέας ηγεσίας της ΚΕΔΕ, το Δεκέμβρη..
Στην κατ΄ επίφαση “ ολομέλεια” της παράταξης , που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, δεν κλήθηκε όπως καταγγέλλεται η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών ( δήμαρχοι είτε επανεκλεγέντες , είτε νεοεκλεγέντες , είτε απερχόμενοι και οι αντίστοιχοι δημοτικοί σύμβουλοι), που είναι μέλη ή φέρονται να πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ .
Όταν το ίδιο το ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές πανηγύριζε για σημαντική νίκη του και τα στελέχη ανέφεραν ότι εξελέγησαν τουλάχιστον 70 υποψήφιοι δήμαρχοι που υποστήριξε σ΄ όλη τη χώρα .
Ποιος λοιπόν ” αποφάσισε” να μην καλέσει όλους αυτούς; Ποιος και με ποια ¨κριτήρια¨ έκανε τις ” επιλογές” ; Ή κλήθηκαν και αρνήθηκαν με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται ;
Επίσης ποιος και γιατί βεβιασμένα – μέσα στον Αύγουστο και ενώ ακόμη δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα οι νέες δημοτικές αρχές – επέβαλε και επίσπευσε αυτή την εκλογή ; Ποια θα ήταν η διαφορά πχ αν γινόταν μετά από ένα μήνα , αρχές Σεπτεμβρίου ;
Δεδομένου ότι και ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ με τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση , πέρασε και επομένως η εκλογή αυτή δεν μπορεί να τον επηρεάσει και οι εκλογές στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης είναι από το Νοέμβριο και μετά ; Όπως επίσης και ότι στο ΔΣ της ΚΕΔΕ μέχρι τότε θα είναι μέλη του , οι νυν εκπρόσωποι της παράταξης και όχι ο κ. Γερουλάνος ;
Ενδεικτικό της εκλογής αυτής είναι η σχεδόν παντελής απουσία των αυτοδιοικητικών μελών ή προσκείμενων στο ΚΙΝΑΛ, από την Αττική.

Αττική
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν κανείς σχεδόν απ΄όλη την Α΄και Β΄Πειραιά ( πλην του Δημοτικού Συμβούλου , Τάκη Αβραμίδη) και απ΄όλη τη Δυτική Αθήνα ( πλην του ηττηθέντος δημάρχου Αγ. Αναργύρων , Νίκου Σαράντη).
Και απ΄όλη την υπόλοιπη Αττική ήταν εκεί μόνο ο επανεκλεγείς δήμαρχος Μοσχάτου , Ανδρέας Ευθυμίου,ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαριανής , Χρήστος Βοσκόπουλος , ο απερχόμενος δήμαρχος της Μεταμόρφωσης , Μιλτιάδης Καρπέτας , ο “ μεταβατικός” δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Μπρούλιας και ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης .
Απ ΄όλους δε τους δεκάδες Δημοτικούς Συμβούλους ή επικεφαλής παρατάξεων στην αντιπολίτευση που πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ , στην Αττική , ήταν ακόμη δυο -τρεις επικεφαλής ( όπως ο Παναγιώτης Μανούρης από τη Ν. Ιωνία) και δυο Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Αθήνα , επανεκλεγέντες με το συνδυασμό του κ. Γερουλάνου.

Κανείς
Αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, η “ εικόνᨔ δεν ήταν διαφορετική . Αλλά για αρκετές Περιφέρειες χειρότερη , αφού δεν παρέστη από αυτές κανείς στη μάζωξη αυτή.
Συγκεκριμένα , ούτε ένας αυτοδιοικητικό – δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος- δεν παρέστη από τις περιφέρειες της Ηπείρου , της Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης , του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων .
Ενώ απ΄όλη την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας , παρέστη μόνο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κοζάνης , Λάζαρος Μαλούτας από το Νότιο Αιγαίο, επίσης μόνο ο απερχόμενος δήμαρχος Ρόδου , Γιώργος Χατζηδιάκος και από την περιφέρεια Πελοποννήσου , ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.
Από την Κρήτη δε , τρεις μόνο παρέστησαν : Ο κ. Μαρινάκης , που προαναφέραμε , ο δήμαρχος Πλατανιά , Γιάννης Μαλανδράκης και ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου , Γιώργος Κουράκης .
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό ότι ουδείς παρέστη και από το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, το δήμο Θεσσαλονίκης .
Παρόντες
Αντίθετα παρέστησαν ο δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών , Σίμος Δανιηλίδης , που αποχώρησε , Βέροιας , Κώστας Βοργιαζίδης , Θέρμης , Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Καλαβρύτων , Ανδρέας Λαζουράς αλλά και ο νεοεκλεγείς Θανάσης Παπαδόπουλος ,Ερυμάνθου , Θάνος Καρπής , ο δήμαρχος Αιγιαλείας , Δημήτρης Καλογερόπουλος , Αγιάς , Αντώνης , Γκουντάρας , Παλαμά , Γιώργος Σακελλαρίου , Δωρίδας , Γιώργος Καπεντζώνης, Κάτω Αχαίας , ο νεοεκλεγείς δήμαρχος οι απερχόμενοι δήμαρχοι Αμφιλοχίας , Απόστολος Κοιμήσης ( μέχρι τώρα επικεφαλής της παράταξης ) Καρδίτσας , Φώτης Αλεξάκος , Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής , Λοκρών , Θ. Λιόλιος.