Για δεύτερη συνεχόμενη φορά , μετά το 2014 ,οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, εξασφάλισαν απόλυτη πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της .
Αυτή τη φορά , στις εκλογές που διεξήχθησαν , με ακόμη πιο αυξημένη την ισχύ τους , εκλέγοντας σε σύνολο 31 μελών τους 19. Στους οποίους θα πρέπει να προστεθεί και ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , που καταλαμβάνει μια έδρα χωρίς εκλογή και αυξάνοντας έτσι τη δύναμη της «γαλάζιας» παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» , σε 20 έδρες .
Το ΚΙΝΑΛ , με την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», εξασφάλισε 6 έδρες έναντι οκτώ που είχε στο απερχόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ .Και είναι βέβαιον ότι θα μπορούσε άνετα να εκλέξει ακόμη μια έδρα , αν δεν είχε υπάρξει η ατυχής εκλογή Γερουλάνου ως επικεφαλής της παράταξης , η οποία αν όχι διαλυτικά λειτούργησε «παραλυτικά» . Ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο , τέλη Σεπτέμβρη –αρχές Οκτωβρίου , που τα Δημοτικά Συμβούλια εκλέγουν τους αντιπροσώπους για την εκλογή των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης .
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την « Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και επικεφαλής το δήμαρχο Λάρισας , Απόστολο Καλογιάνη, τον οποίο στις δημοτικές εκλογές είχε στηρίξει και το ΚΙΝΑΛ , εξέλεξε τρεις έδρες όσες και το 2014.
Αντίθετα μια έδρα λιγότερη , δυο έναντι τριών , απέσπασε η παράταξη « Νέα Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Νικαίας –Ρέντη , Γιώργου Ιωακειμίδη , η οποία είχε την στήριξη αρκετών ΠΑΣΟΚογενών αυτοδιοικητικών , ιδιαίτερα από την Αττική.
Τέλος το ΚΚΕ με τη « Λαική Συσπείρωση» , όπως και το 2014 δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει καμία έδρα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ