Δασαρχείο , Δούρου , αστυνομία κ.α σιωπούν για την παράνομη χωματερή Κασιμάτη στον Άνω Κορυδαλλό κοντά σε σχολεία και σπίτια

Σε χωματερή έχει μετατρέψει περιοχή των πρώην λατομείων Κορυδαλλού , η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , «καταπατώντας και παραβαίνοντας κατάφωρα κάθε νόμο και κάθε και κάθε οδηγία ασφαλείας στο θέμα αυτό», καταγγέλλει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ.
Η εφημερίδα καταγγέλλει επίσης ότι για την κατάσταση αυτή «παράνομα και προκλητικά κρατούν ΕΡΜΗΤΙΚΑ κλειστά τα μάτια τους , το δασαρχείο και η υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής».Και τους καλεί , να «εκτελέσουν το καθήκον τους , επιβάλλοντας όσα ορίζει ο νόμος και δρομολογώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες για καταλογισμούς των παρανομιών αυτών στους « υπεύθυνους».Για το σοβαρότατο αυτό θέμα δεν έχουν πράξει τίποτε ούτε η αστυνομία , ούτε η πυροσβεστική.
Επίσης ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα, « σ΄αυτή την τόσο σκαστή περίπτωση εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας » .
Σύμφωνα με την εφημερίδα η διοίκηση «του πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΔΗΜΑΡ και όψιμα ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχου Σταύρου Κασιμάτ, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη ακόμη και για τη δημόσια υγεία των πολιτών του Κορυδαλλού αλλά και την ασφάλεια τους»
Όπως γράφε, σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από το ΕΠΑΛ όπου φοιτούν 700 μαθητές και εργάζονται 300 καθηγητές , σε μόλις 100 μέτρα το πολύ από την οδό Καραολή & Δημητρίου και τις πολυκατοικίες της περιοχής καθώς και ακριβώς δίπλα στην περίφραξη του γκαράζ του δήμου , η διοίκηση Κασιμάτη έχει δημιουργήσει τη χωματερή.
Ήδη αναφέρει – δημοσιευει και σχετικές φωτο- έχουν συσσωρευθεί τόνοι στερεών αποβλήτων ενώ καθημερινά με νέες ποσότητες που ρίχνονται αυξάνονται γεωμετρικά .
Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι κίνδυνοι από την εγκληματική αυτή ανευθυνότητα της διοίκησης Κασιμάτη είναι τεράστιοι :
-Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη και λόγω του δύσβατου της περιοχής και τη γειτνίαση της τόσο με το ΕΠΑΛ όσο και το με το γκαράζ , όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά , να λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις .
– Η συσσώρευση όλων αυτών των τόνων αποβλήτων στην παράνομη αυτή χωματερή , θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία των δεκάδων εκατοντάδων μαθητών του ΕΠΑΛ , των δεκάδων εργαζομένων στο γκαράζ και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής» .
Και όπως υπογραμμίζει « αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εγκληματική κυριολεκτικά αυτή ενέργεια είναι τόσο ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος Σ. Κασιμάτης , όσο επίσης και :
– Ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και ΚΑΘ’ ΥΛΗΝ υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας , Δημήτρης Χριστοφορίδης, με εντολή του οποίου προφανέστατα γίνεται αυτό .Διότι αν δεν το « γνωρίζει» τότε ασκεί ελλιπέστατα την αρμοδιότητα που κατέχει και είναι ακατάλληλος για τη θέση αυτή. Και
– Ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης . Ο οποίος μάλιστα είναι και πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου ΠΕΣΥΔΑΠ. Κι ενώ καταγγέλλει τι συμβαίνει σ΄άλλες περιοχές για τον Κορυδαλλό και ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή , επιδεικνύει μια « τύφλωση».
.