Δεν ορίζει συνάντηση ο Χουλιαράκης και η ΚΕΔΕ προσφεύγει στο ΣτΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Η ΚΕΔΕ από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου έχει προχωρήσει στη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να είναι έτυμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού για να προχωρήσει εμπρόθεσμα στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Χουλιαράκη, στο γραπτό αίτημα της ΚΕΔΕ για άμεση συνάντηση με τη συμμετοχή και του Υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα.
Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό, σε επικοινωνία που είχε με τον Α. Χαρίτση, διαπίστωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι αντίθετος στην υπουργική απόφαση, που ορίζει υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα όπως του επισημάνθηκε ο ίδιος έχει θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ΔΣ της ΚΕΔΕ συμφώνησε ότι αν δεν οριστεί άμεσα ραντεβού με τους συναρμόδιους υπουργούς, τα επόμενα 24ωρα θα έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία προκειμένου να υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη για αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης.