Δραματικό SOS Μώραλη για την καθαριότητα στο Δήμο Πειραιά

 

Την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Πειραιά  από την τεράστια έλλειψη προσωπικού εξαιτίας  τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών και τους λανθασμένους χειρισμούς προσωπικά του υπουργού , Πάνου Σκουρλέτη , περιέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο , ο δήμαρχος , Γιάννης Μώραλης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , Τάκης  Καλογερόγιαννης.

«Είμαστε ιδιαίτεροι ανήσυχοι για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι» δήλωσε με αγωνία ο κ. Μώραλης.Ο οποίος ανάφερε ότι η υπάρχουσα δύναμη των οδηγών απορριμματοφόρων είναι μειωμένη 50  άτομα  και των εργαζομένων στην υπηρεσία αυτή  μειωμένη κατά 60 άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο , κ. Καλογερόγιαννη,  έχουν αποχωρήσει 150 εργαζόμενους ενώ προσήλθαν  98 εκ των οποίων  και 16 Άτομα με Ειδικές Ανάγες για την καθαριότητα .

Όπως ειπώθηκε μάλιστα, προκαλώντας αίσθηση , μεταξύ τους ήταν ένας τυφλός που προσελήφθη ως …οδηγός απορριμματοφόρου , καριδοπαθείς, με λευχαιμία  ακόμη και άτομο που κάνει αιμοκάθαρση .

«Έντεκα εξ΄αυτών  δεν μπορούν να εργαστούν πουθενά» υπογράμμισε ο κ. Μώραλης . Προσθέτοντας ότι  μεταξύ των 98 υπάρχουν και είκοσι άτομα που δεν έχουν τους τίτλους σπουδών που είχαν αναφέρει στο διαγωνισμό ότι κατείχαν , με αποτέλεσμα, όπως είναι λογικό , να μην είναι δυνατή η πρόσληψη τους .

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόγιαννη στο δήμο σήμερα υπάρχουν μόνο 78 όλο –κι όλο οδηγοί και καθημερινά πραγματοποιούνται 70 δρομολόγια απορριμματοφόρων  και δέκα τις Κυριακές. « Δουλεύουν εξαντλητικά . Δεν αρκούν να πάρουν άδειες, ακόμη και έξι μέρες την εβδομάδα».

Επίσης ανάφερε ότι το σύνολο σχεδόν των 125 εργατών καθαριότητας είναι άνω των 60 χρόνων.

« Δεν έχω προσωπικό να βγάλω καδοπλυντήρια , ούτε μπάζα να μαζέψουμε εξαιτίας νόμου του κράτους . Έξι μήνες . Ψήφισε νόμο αυτή η κυβέρνηση , που απαγορεύει στους δήμους να τα μαζέψουν. Καταφέρνουμε να βγάζουμε τρεις υδροφόρες».