Εκατοντάδες στελέχη του « Βοήθεια στο Σπίτι» θα μείνουν εκτός από την « επανίδρυση» που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Εργαζόμενοι με εμπειρία πολλών ετών στο « Βοήθεια στο Σπίτι» ,θα χάσουν τη δουλειά τους και θα αποδυναμωθεί το τόσο σημαντικό αυτό κοινωνικό πρόγραμμα , εάν ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμείνει στην εξαγγελία του για «πρόσληψη» όλου του προσωπικού του αλλά σε μηδενική βάση . Και συγκεκριμένα με διαγωνισμό , όπου θα συμμετέχουν εκτός από το υπάρχον σήμερα πολύμπειρο προσωπικό και όποιος άλλος επιθυμεί.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του , « χρυσώνουν» το « χάπι» , ανακοινώνοντας ότι θα προκηρυχθεί η πρόσληψη 3000 ατόμων , λίγο περισσοτέρων από το τωρινό .
Όμως , είναι βέβαιον ότι στο διαγωνισμό θα συμεατέχουν …δεκάδες χιλιάδες άτομα , που έχοντας τα τυπικά αλλά και πολλοί εξ΄αυτών τα ουσιαστικά προσόντα, έχοντας απασχοληθεί σ΄αντίστοιχες εργασίες στον ιδιωτικό τομέα , θα «σπρώξουν» από το πρόγραμμα εκτός ένα σημαντικό μέρος του σημερινού δυναμικού του
Η κυβέρνηση υπόσχεται να υπάρξει έξτρα μοριοδότηση για το υπάρχον προσωπικό , χωρίς βέβαια να έχει διευκρινήσεις μέχρι τώρα τι εννοεί .
Όπως συνέβη όμως και με το διαγωνισμό Σκουρλέτη, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων , όπου χιλιάδες συμβασιούχοι σ΄αυτές έχασαν την εργασία τους , παρά τη μοριοδότηση που και τότε υπήρξε , το ίδιο αναμένεται να γίνει και τώρα.
Σε τηλεδιάσκεψη που είχε προ ημερών , ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εσωτερικών ,Τάκη Θεοδωρικάκο, τον δήμαρχο Καλλιθέας , Δημήτρη Κάρναβο, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι φροντίζουν για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων σε περισσότερους από 70.000 ηλικιωμένους και ευάλωτους συμπολίτες μας σε 273 Δήμους ανά την Ελλάδα.
Επίσης τόνισε ότι η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν είναι παροδική αλλά θα συνεχιστεί.
«Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι η ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” δεν είναι παροδική, είναι μόνιμη. Θα προσληφθούν σχεδόν 3.000 μόνιμοι υπάλληλοι στο πρόγραμμα. Και όπως έχω συζητήσει πολλές φορές και με τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, αυτοί οι οποίοι έχουν ειδική φροντίδα, ειδική εμπειρία στην κατ’ οίκον φροντίδα, προφανώς και θα έχουν μία πρόσθετη μοριοδότηση, όταν με το καλό προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και στο οποίο προσωπικά αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για την ενίσχυση του προγράμματος. «Θέλω να συγχαρώ και τον υπουργό για το γεγονός ότι άμεσα έσπευσε να ενισχύσει το πρόγραμμα με προσωπικό το οποίο βρισκόταν σε αδράνεια και το οποίο έχει τεθεί στη διάθεση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε πολλούς Δήμους οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στο πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί τώρα».
«Θέλω να τονίσω, επίσης, και το πόσο σημαντικό είναι ότι έχουμε και πολλούς εθελοντές οι οποίοι υποστηρίζουν το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Έτσι μπορούμε να επεκτείνουμε και το εύρος της βοήθειας την οποία παρέχουμε σε συμπολίτες μας, οι οποίοι την έχουν ανάγκη.
Και θέλω και πάλι να πω ένα μεγάλο μπράβο. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους τους εργαζομένους. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που παίρνουν είναι κάτι πολύ απλό: είναι αυτό το οποίο δίνουν και οι ίδιοι στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στο σπίτι, ένα μεγάλο, ένα πλατύ χαμόγελο».