Εκτός κούρσας για την ΕΝΠΕ ο Αγοραστός .Πάει για πρόεδρος ο Τζιτζικώστας


Δεν θα ξαναδιεκδικήσει την ηγεσία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) , ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός .
Τη θέση του αυτή , στο κορυφαίο θεσμικό όργανο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όλα δείχνουν ότι θα καταλάβει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας , που είναι και η επιθυμία της ηγεσία της ΝΔ.
Όλο το προηγούμενο διάστημα , υπήρξε εντονότατο παρασκήνιο διαβουλεύσεων και πιέσεων , που έφερε κι αυτό το αποτέλεσμα .
Αρχικά φέρεται να είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΝΠΕ και ο επίσης « γαλάζιος» Περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης. Αν και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης , ο κ. Πατούλης , είναι μέχρι τώρα ο απερχόμενος πρόεδρος του αντίστοιχου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Και επ΄αυτής της « διάστασης» , το διεκδικούσε. Ωτσόσο το «ξέκοψε» αμέσως η ηγεσία της ΝΔ
Από την πλευρά του , ο κ. Αγοραστός , σ΄ανακοίνωση του , αναφέρει ότι κατέληξε στην απόφαση αυτή , «προκειμένου να έχω τον απαιτούμενο χρόνο, να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση και επίτευξη σημαντικών αναπτυξιακών στόχων για τη Θεσσαλία».
Αν και προσθέτει, « θα συνεχίσω την άοκνη δραστηριότητά μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όπου και το κέντρο σχεδιασμού και λήψης των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας».
Τέλος ευχαριστεί «από καρδιάς όλους τους συναδέρφους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για τις μάχες που δώσαμε, τις νίκες που κερδίσαμε και τα σημαντικά αποτελέσματα που πετύχαμε σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για τη χώρα μας».