Εξαιτίας της Δούρου σε « Νάπολι» κινδυνεύει να μετατραπεί η Αττική

Εκρηκτική είναι η κατάσταση σε πολλούς δήμους από τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους εξαιτίας  της αναστολής της λειτουργίας εδώ και μέρες του ΧΥΤΑ Φυλής , από το ρήγμα που δημιουργήθηκε.

Η Περιφερειάρχης Αττικής , Ρένα Δούρου , που είναι υπεύθυνη , όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις είναι …άφαντη και σιωπά .

Σε ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, του φορέα που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ και  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  του , είναι  η περιφερειάρχης –κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , κυρία Δούρου , δεν προσδιορίζει πότε θα επαναλειτουργήσει.

Και μέχρι τότε τα σκουπίδια θα  γίνονται « βουνά» στους δρόμους, με τη θερμοκρασία στα ύψη, φέρνοντας στη μνήμη όλων τη Νάπολη της Ιταλίας , όπου είχε μετατραπεί σε μια απέραντη …χωματερή.

Σγουρός

Ο πρώην περιφερειάρχης , Γιάννης Σγουρός , που επανειλημμένα –ακόμη και από την προεκλογική περίοδο- είχε προειδοποιήσει τι θα συνέβαινε αν αναλάμβανε η κυρία Δούρου και η παράταξη της ,καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες που τη βαραίνουν .

«Το τεχνικό πρόβλημα ευστάθειας που παρουσιάστηκε στον τελευταίο χώρο ταφής απορριμμάτων στη Φυλή, με αποτέλεσμα να προκαλείται προσωρινά πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων της Αττικής,  αποτελεί ένα ακόμη πολύ ισχυρό και πολύ σοβαρό σήμα κινδύνου για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η διαχείριση των απορριμμάτων στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας» , αναφέρει σ΄ανακοίνωση του .

«Δυστυχώς, προσθέτει , από το 2014 και μετά η κα Δούρου τα έχει κάνει όλα λάθος, με αποτέλεσμα ένα πρόβλημα υπό επίλυση με όρους περιβαλλοντικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης, να έχει μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα».

Ακόμη επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Χουντή, η Κομισιόν εξέφρασε πολύ πρόσφατα την ιδιαίτερη ανησυχία της για το τι μέλλει γενέσθαι στην Αττική με τη διαχείριση των αποβλήτων».

«Τα ψέματα για την «απούσα» κα Δούρου τέλειωσαν.  Οι ευθύνες της για το αδιέξοδο είναι τεράστιες και αυταπόδεικτες» καταλήγει στην ανακοίνωση του , ο κ. Σγουρός .