Επίθεση νεοφασιστών κατά Καμίνη στην ΚΕΔΑ. «Φωτογραφίζει» τον Μπαλασόπουλο ως « ηθικό αυτουργό». Την καταδικάζει όμως απερίφραστα εκείνος .

KEDE - KAMINISΝέα προβοκάτσια – κτύπημα στο κοινό μέτωπο αιρετών – εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αποτελεί η φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.
Σ΄ανακοίνωσή της , η ΠΟΕ-ΟΤΑ , τονίζει ότι επρόκειτο για φασιστοειδή και Χρυσαυγίτες και όχι μέλη ή στελέχη της .
Σ΄ ανακοίνωση , του Δήμου Αθηναίων , ωστόσο , καταγγέλλεται ευθέως η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο πρόεδρός της , Θέμις Μπαλασόπουλος, ότι έχουν στοχοποιήσει τον κ. Καμίνη. Την ώρα λοιπόν , που όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας, έδιναν ομόφωνα την μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδίκασε  απερίφραστα την επίθεση  κατά του Δημάρχου Αθηναίων και επισημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος και να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης.
Πριν από μήνες τραμπούκικη επίθεση , είχε δεχθεί από συνδικαλιστή της ΠΟΕ-0ΤΑ και ο Δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης , κ. Δανιηλίδης .

Δήμος Αθηναίων
Στην ανακοίνωση  του Δήμου Αθηναίων υπογραμμίζεται  ότι  « η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση». Η Δημοτική Αρχή της Αθήνας  καταγγέλλει ότι « στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση..                                     ΠΟΕ-ΟΤΑ
Ξεκάθαρη  ωστόσο είναι η θέση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ .
Σ΄ανακοίνωση  που εξέδωσε χθες αργά τη νύχτα , τονίζει απερίφραστα ότι είναι « απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση «εργαζομένων» στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη».
Και επισημαίνει ότι « τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Και  επισημαίνει ότι « οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.
Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.
Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους».