Θα βοηθήσουν οι δήμοι στη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανά τη χώρα


Συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) είχε ο πρόεδρος της , Γιώργος Πατούλης .
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και ειδικότερα οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.
Η υφυπουργός επισήμανε ότι μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου, πρέπει το σύνολο των αναπληρωτών να βρίσκονται στις θέσεις τους και σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη συνδρομή του Προέδρου της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος διαμήνυσε στην υφυπουργό Παιδείας πως θα ζητήσει, μέσω σχετικής επιστολής, από όλους τους Δήμους της χώρας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, να συνδράμουν στη διευκόλυνση της διασφάλισης ασφαλούς διαμονής των εκπαιδευτικών.
Όπως υπογράμμισε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σταθεί στο πλευρό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα συμβάλλει προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα εγκατάστασής τους, σε όλη την επικράτεια.