ΚΕΔΕ: Κατά το δοκούν οι δήμοι να δίδουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα

Ο κάθε δήμος με βάση  σχετικών αποφάσεων των  Οικονομικών  Επιτροπών , γνωμοδοτήσεων των νομικών υπηρεσιών τους και των οικονομικών δυνατοτήτων του,  θα υλοποιεί ή όχι τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους για την καταβολή  του 13ου και 14ου μισθού των ετών 2012-2015, που έχουν κοπεί από τις Μνημονιακές Πολιτικές .

Σ΄αυτό κατέληξε  το ΔΣ της ΚΕΔΕ , που συζήτησε εκτενέστατα το θέμα , με ορατότατες διαφορές από ορισμένες παρατάξεις αλλά ακόμη και μεταξύ των μελών του συνδυασμού Πατούλη.

Η παράταξη « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με τον επικεφαλής της , δήμαρχο Αμφιλοχίας , Απόστολο Κοιμήση και το δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών , Σίμος Δανιηλίδης , ζήτησε ωστόσο να απαιτηθεί από το κράτος να δίδεται στους δήμους το σύνολο των αποδοχών ( μικτών) που επιδικάζονται στους εργαζόμενους . Επίσης να αφορά το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο όσους αφορούν οι δικαστικές αποφάσεις.

Αντίθετα ο επικεφαλής της παράταξης « Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» , δήμαρχος Αιγάλεω , Δημήτρης Μπίρμπας , ζήτησε οι δήμοι να εξαντλούν τα ένδικα μέσα , προσφεύγοντας στο Εφετείο .

Επίσης τόσο εκείνος όσο και ο επικεφαλής της « Νέας Αυτοδιοίκησης», δήμαρχος Νικαίας –Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης , συμφώνησαν με την πρόταση να παρέχεται στους δήμους από το κράτος η αντίστοιχη χρηματοδότηση . Ακόμη επισήμανε ότι θα  πρέπει να δίδονται σ΄ όλους τους υπαλλήλους των δήμων , διότι υπάρχουν αρκετοί  των οποίων οι προσφυγές δεν δικαιώθηκαν αλλά και οι μόνιμοι, που δεν αφορούν αυτές οι αποφάσεις.