Κηρύσσει ανεπιθύμητο και επικίνδυνο τον Ψινάκη το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα και ζητεί την παραίτησή του

Ο πρώτος Δήμαρχος και μάλιστα εν ενεργεία στην Ελλάδα , που κηρύσσεται ανεπιθύμητος και επικίνδυνος , με ψήφισμα του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου , θα γίνει την Παρασκευή ,που θα συνεδριάσει ,  ο Ηλίας Ψινάκης .

Επίσης θα γίνει ο πρώτος , που Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του , θα ζητείται η παραίτηση του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων , ανάμεσα τους και επτά από τους μέχρι πρόσφατα εναπομείναντες της  παράταξής του , με γραπτό αίτημά τους , ζητούν το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει  ψήφισμα , με το οποίο θα απαιτείται να παραιτηθεί ενώ θα χαρακτηρίζεται ανίκανος , ανεπιθύμητο , άκρως επικίνδυνο  και ότι προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου.

Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  συγκεκριμένα είναι Από την παράταξη του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη οι«Πολίτες», οι : Δήμητρα Λαμπαρού,Γιάννης Μπούσουλας, Στέφανος Μπαϊρακτάρης, Αναστασία Παππά ,Δήμητρα Κάκκαρη,Αναστασία Ρίζου,Πέτρος Αλεξανδρής και Αναστασία Παππά

Από την αντιπολίτευση  οι : Κώστας Λάσκος,Βαγγέλης Σωτηρίου, Χρήστος Στάμος,Μάνος Γεωργάτος,Αλέξανδρος Αστρινάκης, Βασίλης Δελαγραμμάτικας,Νίκος Στεφανίδης Στέργιος Τσίρκας,Νικόλαος Χατζηγιάννης,Βασίλης Δελαγραμμάτικας,Νίκος Στεφανίδης ,Σταματία Μυλωνά και Καλλιόπη Πατεράκη.

Επίσης οι ανεξαρτηοποιηθέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι : Αδάμ Μεγαγιάννης,Βασιλική Σταυρακοπούλου , Κωνσταντίνος Τσίρκας,Σταυρούλα Δρακοπούλου,Αλέξανδρος Σόμογλου και οΣπύρος Λιβαθινός,

Το ψήφισμα

Όλο το προτεινόμενο ψήφισμα είναι το εξής:

«Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψηνάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψηνάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».