Με κλείσιμο των Δήμων απαντά η ΚΕΔΕ στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

D.S. KEDEΚλιμακώνει η ΚΕΔΕ τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της , ενάντια  στην επιχειρούμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας , προκειμένου να « καλυφθούν» οι Μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο .
Με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στη  χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να παραμείνουν σήμερα Δευτέρα , κλειστοί όλοι οι Δήμοι της χώρας . Μόνο οι κοινωνικοπρονοιακές δομές τους θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της , η απόφαση ελήφθη , «, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού και των προβλημάτων που συσσωρεύονται  στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της  Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών». Το  μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εσωτερικών.
Αμέσως μετά η ΚΕΔΕ θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης και θα επανεκτιμήσει την όλη κατάσταση, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια κατά των παραπάνω αποφάσεων.