Με 3 … διαφορετικά συστήματα οι δημοτικές εκλογές του Μαίου


«Σχιζοφρενικές» αποκαλύπτονται ότι είναι οι εκλογικές διατάξεις του περιβόητου « νόμου Σκουρλέτη» , του γνωστού « Κλεισθένη» , που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες.
Παρ΄ότι η κυβερνητική προπαγάνδα τονίζει ότι θεσπίζει την « απλή αναλογική» η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική:
Η απλή αναλογική αφορά μόνο την εκλογή Δημοτικών Συμβούλων. Και είναι προφανές ότι θεσπίστηκε μόνο ως προς αυτό για καθαρά « μικροκομματικούς» λόγους και συγκεκριμένα τη διασφάλιση αντιπροσώπευσης στα Δημοτικά Συμβούλια των δημοτικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, , που με το προηγούμενο σύστημα , σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια , κινδύνευαν να μείνουν εκτός.
Αντίθετα , ισχύει το …πλειοψηφικό , για την εκλογή των Δημάρχων και μάλιστα σε δυο γύρους , εφόσον κανείς δεν συγκεντρώσει
«50% συν 1» των ψήφων στον πρώτο γύρο.
Το χειρότερο όλων είναι το εκλογικό σύστημα που θεσπίστηκε για τα Κοινοτικά Συμβούλια- Δημοτικά Διαμερίσματα . Μετά από δεκαετίες , επανέφεραν το σύστημα της έμμεσης εκλογής του προέδρου , που τόσο φαύλο είχε αποδειχθεί ότι είναι . Δηλαδή οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν εξ΄αρχής εκείνον που κρίνουν ως κατάλληλο για πρόεδρο της Κοινότητας τους . Αλλά , αυτός θα είναι κάποιος από τους κοινοτικούς-διαμερισματικούς συμβούλους που θα έχουν εκλεγεί και αναδειχθεί πρόεδρος με ψηφοφορία μεταξύ τους. Που σημαίνει ότι εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για επιβολή άθλιων πρακτικών ( εξαγορές κ.α).
Το θέμα έθεσαν- κατήγγειλαν για πολλοστή φορά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ,τόσο ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης , όσο και το μέλος της πλειοψηφούσης παράταξης στο ΔΣ και δήμαρχος Κατερίνης , Σάββας Χιονίδης.
Ωστόσο απο καμία άλλη παράταξη , ούτε από το προεδρείο του ΔΣ της ΚΕΔΕ , δόθηκε συνέχεια στις επισημάνσεις –καταγγελίες τους.