«Ξεκοκαλίζεται» το αποθεματικό Ασκούνη στην ΚΕΔΕ

Όχι ένα , όχι δυο , όχι δέκα , ούτε είκοσι . Αλλά …30 εκατομμύρια ευρώ άφησε αποθεματικό στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) , αποχωρώντας από τη θέση του προέδρου της , το 2014 , ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης . Και μάλιστα σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης στη χώρα και σκληρότατων περικοπών στους πόρους της Αυτοδιοίκησης .
Το ύψος του αποθεματικού αυτού , πιστοποιούσε και …πιστοποιεί τη χρηστή οικονομική διαχείριση αλλά και διοίκηση που ασκήθηκε επί των ημερών του , χωρίς σπατάλες ή χρησιμοποίηση του για προσωπικές πολιτικές στρατηγικές .
Μετά λοιπόν την αποχώρηση της ηγεσίας Ασκούνη ήρθαν οι …μέλισσες.
Όπως καταγγέλθηκε , στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ , από τον επικεφαλής της παράταξης « Νέα Αυτοδιοίκηση» , δήμαρχο Νικαίας –Ρέντη , Γιώργο Ιωακειμίδη , από τότε και μετά οι δαπάνες της ΚΕΔΕ υπερέβαιναν την επιχορήγηση της .
Προειδοποιώντας παράλληλα , αν συνεχιστεί αυτό και τα επόμενα τέσσερα χρόνια , τότε θα έχει « φαγωθεί» όλο αυτό το τεράστιο αποθεματικό .
«Δεν γίνεται να κατηγορηθούμε από τους επόμενους , ότι σε δυο θητείες φάγαμε το αποθεματικό των 30 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014», είπε χαρακτηριστικά , αναφέροντας και συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι συνέβαινε.
Ποιος ήταν πρόεδρος της ΚΕΔΕ , την προηγούμενη πενταετία στην ΚΕΔΕ ; Ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής , Γιώργος Πατούλης .
Άραγε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων ( Τρικάλων) , Δημήτρης Παπαστεργίου και από τα «πουλέν» τότε του κ. Πατούλη , πως θα πορευθεί ;
Στο « δρόμο που χάραξε ο προκάτοχος του» , αγνοώντας τις σχετικές προειδοποιήσεις ; Ή « θα ανακρούσει πρύμνα» ακολουθώντας τις σχετικές προτροπές –προειδοποιήσεις του κ. Ιωακειμίδη;