Οδεύει για συντριβή το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ. Σύσκεψη με ηχηρές απουσίες στη Χαρ. Τρικούπη


Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση , όπου για …δεκαετίες ηγεμόνευε.
Ενόψει των εκλογών των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης , των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και κυρίως της Αττικής καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , θυμίζει σκορποχώρι .
Στην Αττική , μάλιστα εξαιτίας αυτής της κατάστασης , έφθασε κοντά στο να μην κατεβάσει καν ψηφοδέλτιο για την ΠΕΔΑ.
Με το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του , ακόμη και σημαντικών στελεχών του , απορροφημένες σ΄άλλους πολιτικούς χώρους και κινήσεις.
Ευθύνες για όλα αυτά φέρει η σημερινή του ηγεσία . Με « μοχλό» τους Καμίνη –Πολυζωγόπουλο-και εκλεκτούς του Θεοχάρη (έως ότου φύγει για το ΣΥΡΙΖΑ), στην αρμόδια επιτροπή που έδινε τις στηρίξεις σε υποψηφίους στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές,οδήγησε στη συντριβή , στους περισσότερους δήμους της χώρας αλλά και στον κατακερματισμό , με τις μεθοδεύσεις και τις επιλογές της.
Το κυριότερο όμως είναι ότι ενώ από τον Ιούνιο , είχε αρκετό καιρό να « συμμαζέψει» την κατάσταση και να προβεί στην ανασυγκρότηση έστω των εναπομεινάντων δυνάμεων της, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ουδέν έπραξε από αυτά τα στοιχειώδη.
Ούτε καν έχει συγκροτήσει το αρμόδιο κομματικό αυτοδιοικητικό όργανο . Το μόνο που έπραξε ήταν αν ορίσει από πλευράς Πολιτικού Συμβουλίου υπεύθυνη την Κατερίνα Μπατζελή , αποτυχούσα υποψήφια περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και μέχρι τις εκλογές του Μαίου , χωρίς καμία σχέση με την Αυτοδιοίκηση.
Επίσης ανακοίνωσε ότι απλώς …προορίζει , για τη θέση του επικεφαλής αυτού του οργάνου , τον Κώστα Πανταζή , επίσης χωρίς καμία σχέση με την Αυτοδιοίκηση .

Στην Αττική
Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι όσα συμβαίνουν στην Αττική , της οποίας η Περιφερειακή Ένωση Δήμων , είναι η σημαντικότερη πανελλαδικά και καθοριστική για τους συσχετισμούς στην ΚΕΔΕ , από την οποία θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία της .
Εξάλλου , στην Αττική ήταν που έγιναν από πλευράς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, τα μεγαλύτερα « εγκλήματα» στις επιλογές συνεργασιών ( ακόμη και με το ΣΥΡΙΖΑ) και προσώπων στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές και διέλυσαν στην κυριολεξία ότι ακόμη διέθετε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Σύσκεψη Χαρ. Τρικούπη
Αυτό εξάλλου αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ , στη Χαριλάου Τρικούπη, την Τρίτη 30/10 .
Στη σύσκεψη αυτή είχαν κληθεί και οι δήμαρχοι που θεωρείται ότι πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ.
Απ΄όλους αυτούς λοιπόν , παρέστησαν μόνο ..τρεις. Οι δήμαρχοι Ιλίου , Νίκος Ζενέτος , Αγ. Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος και Ν. Σμύρνης , Σταύρος Τζουλάκης , ο οποίος και είναι αυτός που έχει υποδειχθεί για επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην ΠΕΔ Αττικής .Δεδομένος , τονίστηκε , πρέπει να θεωρείται και ο δήμαρχος Μοσχάτου,Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος λόγω εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα στο δήμο του , δεν προσήλθε.
Αντίθετα ηχηρή ήταν η απουσία των δημάρχων , Πειραιά , Ν. Φιλαδέλφειας , Ν. Ηρακλείου , Βριλησσίων, Ηλιούπολης, κα ,που κατά την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ , ανήκουν ή πρόσκεινται σ΄αυτό.
Στη σύσκεψη πέραν των δυο δημάρχων , παρέστησαν οι πρώην πρόεδροι της ΚΕΔΕ , Κώστας Ασκούνης και Πάρις Κουκουλόπουλος , ο περιφερειάρχης Κρήτης , Σταύρος Αρναουτάκης , ορισμένα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, από την παράταξη της , όπως ο Γιάννης Λυμπέρης , δήμαρχος Ήλιδας ,ο Παύλος Γερουλάνος , που έχει ορισθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εκλογές της ΚΕΔΕκαι ορισμένοι άλλοι.
Εκτός από την ΠΕΔΑ συζητήθηκαν γενικότερα και οι εκλογές για την ΚΕΔΕ και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπου κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση είναι παρόμοια και χειρότερη.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας « επιτροπής σωτηρίας», με τη συμμετοχή εκτός των Μπατζελή και Πανταζή , των δυο προέδρων της ΚΕΔΕ, των Ζενέτο και Μίχο, του Π. Γεορυλάνου κ.α , σε μια ύστατη προσπάθεια να « σωθεί ότι μπορεί να διασωθεί» και να διασφαλισθεί η παρουσία επίσημης παράταξης του ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ , στα κορυφαία θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης .