Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ «ξηλώνει» το νόμο του για την Αυτοδιοίκηση

 

Ούτε έξι μήνες δεν …άντεξε τελικά ο περιβόητος νόμος της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου , για την Αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης». Και άρχισε από την ίδια την κυβέρνηση του «ξήλωμά» του , δείγμα της « ποιότητας» του νομοθετήματος.

Ονέος υπουργός Εσωτερικών , από το βήμα του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήλωσε ότι .. « παρότι ο Κλεισθένης είναι πλέον νόμος του κράτους, η συζήτηση με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, για τη βελτίωσή του Κλεισθένη, όπου υπάρχει περιθώριο, δεν έχει τελειώσει» , αφήνοντας να διαφανεί ξεκάθαρα ότι αναμένονται και άλλες αλλαγές.

Μιλώντας δε στο συνέδριο ανακοίνωσς δυο αλλαγές στο νόμο :

  1. Η πρώτη αφορά την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου των κοινοτήτων η οποία θα γίνεται πλέον ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, υποψηφίους, των δύο πρώτων συνδυασμών.
  2. Και η δεύτερη, την αύξηση του ορίου των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50%.