ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δίνουν σε ιδιώτη ανταποδοτικά 9 εκατ. Ευρώ του Ωρωπού και το δημοτικό φωτισμό του

Για διάλυση και ιδωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών του δήμου Ωρωπού και μέσω αδιαφανών διαδικασιών καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ , το δήμαρχο, Θωμά Ρούσση.

Όπως τονίζει σ΄ανακοίνωση της , ο κ. Ρούσσης , “ επιδεικνύει προκλητική και αδιάλλακτη συμπεριφορά ” και “ παρά τις εντονότατες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού, της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, εμμένει στην εφαρμογή και υλοποίηση του ξεπουλήματος και της πλήρους Ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Υπηρεσιών”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ , είναι “ ταγμένος στο έργο διάλυσης των Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού” και “παραχωρεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον Ηλεκτροφωτισμό στα Ιδιωτικά συμφέροντα για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, με παράλληλη παραχώρηση των Δημοτικών Τελών, ύψους άνω των εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000,00 €)!

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μ αναφέρει στην ανακοίνωση της , ότι “ παρά την αναγκαστική προσφυγή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και την έκδοση παραγγελίας του, να χορηγήσει τα τεύχη Δημοπράτησης του Διαγωνισμού για την «Αναβάθμιση του Δημοτικού Οδοφωτισμού», ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης όχι μόνο «σφυρίζει αδιάφορα» και αρνείται να τα χορηγήσει, αλλά απαντά με ένα κατάπτυστο Δελτίο Τύπου που στρέφεται εναντίον των εργαζομένων του Δήμου, προσπαθώντας μέσα στον πανικό και την σύγχυση που τον διακατέχει να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

” Ως άλλος «Ρομπέν των Δασών», αναγράφει στο απαράδεκτο Δελτίο Τύπου που συνέταξε και εξέδωσε ότι, «όλα τα κάνει για το καλό των Υπηρεσιών και των Δημοτών του Δήμου Ωρωπού», αποκρύπτοντας βέβαια τις αδιαφανείς ενέργειες και τον τρόπο που ακολουθεί και εφαρμόζει για να το πράξει. Όπως επίσης και του λογαριασμού που θα έρθει αργότερα στους Δημότες”., τονίζει

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταγγέλλει για ακόμη μια φορά τον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση και τον καλεί, έστω και αυτή την στιγμή, να ανακαλέσει και να ακυρώσει κάθε απόφαση και σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση και διάλυση υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους” και την καταστροφική οικονομική επιβάρυνση τόσο για τον προϋπολογισμό του Δήμου όσο και για τους Δημότες Ωρωπού, για τα επόμενα εννέα (9) χρόνια! “.

Τον καλεί παράλληλα, να χορηγήσει άμεσα στο Σύλλογο Εργαζομένων όλα τα απαραίτητα έγγραφα “που αφορούν τις δήθεν «διαγωνιστικές διαδικασίες» ιδιωτικοποίησης του Δημοτικού Οδοφωτισμού και να ακούσει επιτέλους και τις δικές τους προτάσεις και θέσεις επί του θέματος. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δεν έχει να κρύψει και να φοβηθεί τίποτα”.