«Πόρτα» από το ΚΙΝΑΛ για σύμπραξη με ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΚΕΔΕ


Βροντερό όχι είπε το ΚΙΝΑΛ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Οι «μανταντοφόροι» -απεσταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως ο δήμαρχος Λάρισας , Απόστολος Καλογιάννης , που θα κατέλθει τελικά επικεφαλής ψηφοδελτίου που θα υποστηριχτεί από το ΣΥΡΙΖΑ , εισέπραξαν την κατηγορηματική άρνηση του ΚΙΝΑΛ , σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το ΚΙΝΑΛ το ίδιο έπραξε και στις πρόσφατες εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής , συγκροτώντας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και αρνούμενο να στηρίξει την υποψηφιότητα του απελθόντος προέδρου της και δημάρχου Νίκαιας –Ρέντη , Γιώργο Ιωακειμίδη , που ευελπιστούσε κάτι αντίστοιχο .
Αντιδράσεις
Στην προοπτική έμμεσης συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ , δεν αντιτάχθηκαν μόνο τα αρμόδια κομματικά όργανα του ΚΙΝΑΛ αλλά και τα στελέχη του στη Λάρισσα και τη Θεσσαλία.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο f/b του Λαρισαίου και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ , Κώστα Σάββα:
« Μαθαίνω πως κάποιοι προωθούν το δήθεν πετυχημένο πείραμα της Συμπαράταξης του Δήμου Λαρισαίων και για τις εκλογές της ΚΕΔΕ με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαρισαίων.
Μάλιστα.
Ερωτήματα προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ:
α) Ήταν τόσο νικηφόρα η συνεργασία ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ εκεί όπου προέκυψε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και πρέπει να τη συνεχίσουμε και στη ΚΕΔΕ;
β) Η αυτοδιοικητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αξιόλογους Δημάρχους με αξιοσημείωτες θητείες για να διεκδικήσουν τη θέση;
γ) Η αυτοδιοικητική Παράταξη του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ θα είναι απούσα από αυτή τη μάχη και πώς κατοχυρώνεται η αυτόνομη πορεία που τόσο πολύ διατυμπανίζουμε;
Και κάτι τελευταίο, αν εμείς ως παράταξη προτείνουμε υποψήφιο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δήμαρχος Λαρισαίων θα μας ακολουθήσουν;».

Ο Καλογιάννης
Ο δήμαρχος της Λάρισας κ. Καλογιάννης , στις εκλογές του 2014 είχε εκλεγεί με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στις δημοτικές εκλογές του καλοκαιριού που μας πέρασε , επανεξελέγη με την υποστήριξη και του ΚΙΝΑΛ.
Μια υποστήριξη έκπληξη , που οδήγησε στη διάσπαση των τοπικών δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ και όπως λέγεται επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του ΚΙΝΑΛ για τις υποστηρίξεις , Γιώργου Καμίνη και την ομάδα της ΔΗΜΑΡ (ο Θεοχαρόπουλος ήταν στο ΚΙΝΑΛ ακόμη) . Οι οποίοι , όπως στη Λάρισα έτσι και στον Κορυδαλλό ή στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας , προώθησαν την στρατηγική τους για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ , τουλάχιστον ( στην αρχή 😉 στον αυτοδιοικητικό χώρο.
Γι αυτό η τωρινή άρνηση , έχει ιδιαίτερη σημασία σ΄ότι αφορά το «μέλλον» της συνεργασίας που υπάρχει στο δήμο Λάρισας , δεδομένου ότι το όχι ειπώθηκε, με τη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στον νομό, Ευαγγελία Λιακούλη , να έχει βαρύνοντα λόγο , δεδομένου ότι είναι η αρμόδια « τομεάρχης» στα θέματα αυτά ( ΥΠΕΣ- Αυτοδιοίκηση) από πλευράς Κοινοβουλευτής Ομάδας.

Υποψηφιότητα

Τώρα , ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος, μ΄επιστολή του προς όλους τους δημάρχους ανακοίνωσε ότι κατέρχεται στις εκλογές της ΚΕΔΕ , επικεφαλής ψηφοδελτίου.
Στην ανακοίνωση του , υπογραμμίζει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στο πρόσωπο του , λέγοντας ότι ήταν και είναι « ανέφελη» . και προσθέτει:
Το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών στην ΚΕΔΕ, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα επόμενα χρόνια και κυρίως τους τρόπους αντίδρασης σε όσα φαίνεται ότι έρχονται», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καλογιάννης, προεξοφλώντας αρνητικές καταστάσεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, εκπορευόμενες από την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής.
Ως γνωστόν, μετά από πρωτοβουλίες ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται στη διοίκηση του Δήμου, οδηγηθήκαμε στην συγκρότηση μιας αυτοδιοικητικής ενωτικής παράταξης με προοδευτικό πρόσημο πρωτοβουλίες αυτές προέκυψαν «από τα κάτω» και στη συνέχεια τα πολιτικά κόμματα με δική τους ευθύνη στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου αποφάσισαν και στήριξαν την προσπάθειά μας. Η προσπάθεια ήταν και είναι ανέφελη. Υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε την ενότητα, την Αυτοδιοίκηση και το Δήμο μας από θέσεις αρχών και αξιών και με τις κοινές μας ρίζες στην μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αυτοδιοίκησης. Πιστεύω βαθύτατα πως το ενωτικό και νικηφόρο εγχείρημα της Λάρισας, πρέπει να εφαρμοστεί και σε επίπεδο ΚΕΔΕ. Ας προσπεράσουμε τα όρια των κομμάτων και τις παρατάξεις, όπως εκφράστηκαν μέχρι σήμερα προκειμένου να αναλάβουμε μια πλατιά ενωτική πρωτοβουλία για να διαμορφώσουμε την ενωτική αυτοδιοικητικής πρότασή μας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καλογιάννης.
Τα όσα δημοσίως θέτει το μέλος της ΠΕ του ΚΙΝΑΛ αντανακλούν τις απόψεις πολλών στελεχών του Κινήματος και σε κεντρικό επίπεδο, και δεν αποκλείεται όλα αυτά να εκφραστούν και στο πλαίσιο του συνεδρίου.