Πότε τους ενημερώσατε και « έγκαιρα» όπως λέτε κ. Καραμέρο;

 

 «Λειτούργησε» κατά τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής , Γιώργος Καραμέρος, «η έγκαιρη προειδοποίηση στους κατοίκους» των βορείων προαστίων της Αττικής , για τις καταιγίδες  τέλη Ιουλίου που  είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε διάφορους δήμους της περιοχής.

Τα αποτελέσματα , με τις εικόνες δεκάδων αυτοκινήτων να έχουν πλημμυρίσει κ.ά , κάθε άλλο παρά τον επιβεβαιώνουν . Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, που είχε αντικείμενο  την η αποτίμηση και η αξιολόγηση της αντιμετώπισης των πρόσφατων ακραίων επαναλαμβανόμενων καταιγίδων στην Βόρεια Αθήνα αλλά και την  επικαιροποίηση του σχεδιασμού και η λήψη πρόσθετων μέτρων αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων , δήλωσε συγκεκριμένα:

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχουν και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς έχει αποδειχτεί με το χειρότερο τρόπο. Στα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στο βόρειο τομέα ήμασταν παρόντες σε όλες τις κρίσεις ακόμα και πριν αυτές ξεσπάσουν. Ο μηχανισμός και οι υποδομές δοκιμάστηκαν και επιβαρύνθηκαν πολύ. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν και προειδοποιηθήκαν έγκαιρα, ο συντονισμός και η επικοινωνία των εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια των φαινομένων λειτούργησε ικανοποιητικά. Τα προβλήματα από την επιβάρυνση των ρεμάτων όμως είναι πολλά τόσο για τους κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών όσο και για τις φυσικές υποδομές. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με ετοιμότητα και επαγρύπνηση επικαιροποιώντας το σχεδιασμό μας όπου απαιτηθεί».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, οι Αντιδήμαρχοι Κηφισιάς Δημήτριος Λιανός, Χαλανδρίου Ελένη Χριστούλη, Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, Λυκόβρυσης Πεύκης Κωνσταντίνος Νικολιδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Φώτης Χρυσικός, Πέτρος Δαμιανός, Εύη Αποστολάκη και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος.

Συμμετείχαν, επίσης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών σταθμών της περιοχής, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας Αττικής,  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Δασαρχείου Πεντέλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Κηφισιάς, Βριλησσίων, Πεντέλης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Παπάγου- Χολαργού.