Σε πρότυπο Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας μετατρέπεται η « ΧΡΩΠΕΙ»


Μια ιστορική για τον Πειραιά απόφαση , ενέκρινε η Βουλή , θέτοντας την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου , σε ρόλο « ατμομηχανής» και πρωταγωνιστή της εισόδου της χώρας , στην εποχή των μεγάλων καινοτόμων –τεχνολογικών εξελίξεων .
Η Βουλή ψήφισε την παραχώρησή του παλαιού εργοστασίου της «ΧΡΩ.ΠΕΙ», ιδιοκτησίας Ε.Ο.Φ., στα Καμίνια, επί της οδού Πειραιά , στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τη δημιουργία του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας – Πρότυπου Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αττική. Για το οποίο πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να μεταφερθούν τα πολύπαθα δικαστήρια του Πειραιά ενώ κατά καιρούς υπήρξαν και προθέσεις πώλησης τους, σε ιδιώτες.
«Μια ακόμη ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη» για τον Πειραιά , χαρακτήρισε την απόφαση ο δήμαρχος της πόλης , Γιάννης Μώραλης .
« Είμαστε θετικοί ως προς αυτήν την εξέλιξη και δηλώνουμε ικανοποιημένοι» δήλωσε , ζητώντας ωστόσο πλήρη ενημέρωση για το τι σχεδιάζεται να υλοποιηθεί από το υπουργείο αλλά «και συμμετοχή του Δήμου σε συζητήσεις που αφορούν θέματα σχετικά με το ακριβές αντικείμενο των δραστηριοτήτων της νέας δομής, τη δυνατότητα για άμεσες συνέργειες με τον Δήμο Πειραιά σε συναφείς λειτουργίες και φυσικά το μέγεθος του πάρκου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα υπερβολικής δόμησης, εάν αυτή δεν είναι απολύτως αναγκαία».
Επίσης προανήγγειλε ότι από πλευράς της Δημοτικής Αρχής του , θα επιδιωχθεί να υπάρξουν « συναντήσεις του Δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέτρο των δικών μας αρμοδιοτήτων στην υλοποίηση, αλλά και να συμμετάσχουμε στη λειτουργία του, με οποιοδήποτε τρόπο και εάν αυτό είναι εφικτό».
Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο , «είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας πρέπει να είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια καινοτόμα προσπάθεια που σχεδιάζεται ή υλοποιείται, σε ιδιοκτησίες που ανήκουν στα διοικητικά του όρια».