Σε ρόλο «Γεφυροποιού » αλλά και …leader , ο Πατούλης σε Κωνσταντάτο και Κονδύλη- Παπανικολάου


Η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό και πώς αυτή θα ωφελήσει τους κατοίκους των όμορων Δήμων, αλλά και τη μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλη, με τους Δημάρχους Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ι. Κωνσταντάτο και Αλίμου Α. Κονδύλη.
Ο κ. Πατούλης , ανέλαβε έτσι με την «πρωτοβουλία» του αυτή να γεφυρώσει τη ρήξη που έχει επέλθει μεταξύ των δημάρχων των τριών όμορων με τη μεγάλη επένδυση ,δήμων ,σχετικά με την « επόμενη μέρα» και την αξιοποίηση των ωφελημάτων . Και όπου από τη μια πλευρά είναι ο κ. Κωνσταντάτος και από την άλλη οι κκ Κονδύλης και Παπανικολάου.
Και απ΄ότι φαίνεται δεν κατέστη δυνατόν , σ΄αυτή την πρώτη συνάντηση να «γεφυρωθούν» οι διαφορές. Γι αυτό ανακοινώθηκε η σύσκεψη να επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας , στη σύσκεψη « τέθηκε η ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου διεκδικήσεων τόσο προς την πλευρά του επενδυτή, όσο και προς το Κεντρικό Κράτος, που θα διασφαλίζει το όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης διατυπώθηκε η κοινή πεποίθηση αλλά και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα του σχεδίου με ενότητα και συναντίληψη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα εθνικό κι εμβληματικό έργο πνοής, που θα αναβαθμίσει όχι μόνον το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά όλο το Λεκανοπέδιο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της αλλά και την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.
Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί υπόθεση και υποχρέωση όλων να διεκδικήσουν ενωμένοι, Περιφέρεια και Δήμοι, τη μεγιστοποίηση του οφέλους από την υλοποίηση της επένδυσης, που αποτελεί ευκαιρία όχι μόνον για οικονομική ανάπτυξη αλλά και για κατακόρυφη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».