Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τα Εξάρχεια ζητά ο Γερουλάνος μ΄επιστολή στον Τσίπρα


Άμεση λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα δρομολογήσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης – ανομίας κυρίως- στα Εξάρχεια και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του , ζητά , ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων , Παύλος Γερουλάνος.
Μ΄ επιστολή που έχει στείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο στον πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα , τον καλεί να αναλάβει « την πρωτοβουλία μιας συνάντησης εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους Δημάρχους για τον Δήμο Αθηναίων».
Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του , ο κ. Γερουλάνος :
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε η κατάσταση στη γειτονιά των Εξαρχείων έχει ξεφύγει εκτός κάθε ελέγχου. Τα προβλήματα που μαστίζουν την ευρύτερη περιοχή είναι πολύπλευρα και περίπλοκα. Κανένας δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Το μαρτυρούν οι επαναλαμβανόμενες δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων…
Το «εκτός ελέγχου» που ζουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων σήμερα, δεν μπορεί να είναι μια ρουτίνα, ενσωματωμένη στην καθημερινότητά μας. Ούτε μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη και για δημοκρατία, ζητώντας από τους κατοίκους των Εξαρχείων φόρους και δημοτικά τέλη, με αυτή την χαμηλή ποιότητα ζωής…
Πρότασή μου είναι να δημιουργήσουμε ένα μαζικό ρεύμα συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των Εξαρχείων, με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, αλλά και με αυξημένα κονδύλια και μέριμνα για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται.
Πιο συγκεκριμένα, προτείνω να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης στην περιοχή που να αφορά τη συνολική της αναβάθμιση αφού απομακρυνθούν οι εστίες παρανομίας που καμία σχέση δεν έχουν με την ελευθερία έκφρασης.
Είμαι έτοιμος να συμβάλλω με συγκεκριμένες προτάσεις, για αυτό και σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συνάντησης εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους Δημάρχους για τον Δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αλλάξουμε τη «μαύρη τρύπα» της πρωτεύουσας της χώρας…
Σε αυτή τη μάχη για την αναβάθμιση των Εξαρχείων, του κέντρου της πόλης των Αθηνών, χρειάζονται όλοι και όλες προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της συντονισμένης μας πολιτικής, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.
Σας καλώ λοιπόν να αναλάβετε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία και να στρατευθείτε με πράξεις μαζί μας, με τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, με τους κατοίκους των Εξαρχείων.
Όλοι και όλες κρινόμαστε όταν λύνουμε τα προβλήματα και δεν κλείνουμε τα μάτια…»