Την «έκανε» μπροστά στη συντριβή στην ΚΕΔΕ ο Γερουλάνος αφού άφησε να περάσουν άπρακτοι 3 μήνες

Ξεκρέμαστες, στο παρά πέντε των εκλογικών διαδικασιών για ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας , έμειναν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ , μετά την αιφνίδια ανακοίνωση του επικεφαλής τους , Παύλου Γερουλάνου, ότι αποσύρεται.
Τη σχετική απόφαση του , ο κ. Γερουλάνος , ανακοίνωσε στην ομιλία του , στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ , που συζητούσε για το επικείμενο συνέδριο του Αντίθετα στις συσκέψεις που γίνονταν στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ και συμμετείχε ως επικεφαλής , τίποτε τέτοιο σχετικό δεν είχε αφήσει να εννοηθεί .
Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος, ήταν εκείνος που εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών και με την στήριξη συγκεκριμένων παραγόντων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ,επικεφαλής του ψηφοδελτίου του και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ .
Τότε , η « σπουδή» αυτή είχε καταγγελθεί και προκαλέσει ρήξη ενώ είχε επισημανθεί η μηδαμινή διεισδυτικότητα στον αυτοδιοικητικό χώρο του ίδιου του κ. Γερουλάνου. Επίσης δεν είχαν κληθεί δεκάδες αιρετοί , που τώρα τους ζητείται η στήριξη τους,
Έκτοτε και ενώ τόσο η ΝΔ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο δήμαρχος Νικαίας- Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης , που κατέρχεται ως ανεξάρτητος , οργανωνόντουσαν και πραγματοποιούσαν σειρά συσκέψεων και συναντήσεων σ΄όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών στα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , από την πλευρά του κ. Γερουλάνου , όπως καταγγέλλεται δεν υπήρχε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Μόλις πριν 15 μέρες επιχειρήθηκε να γίνει κάποια συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών , αυτοδιοικητικών του ΠΑΣΟΚ και παρέστησαν σ΄αυτήν λιγότερα από 15 άτομα .
Ενώ τόσοι ήταν και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Χαριλάου Τρικούπη και αποφασίστηκε η συστράτευση των πάντων , για την αποτροπή στο παραπέντε , μιας ντροπιαστικής εκλογικής συντριβής .
Κι όλα αυτά , όταν ακόμη και στο « πέτρινο» 2014, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ , είχαν αναδειχθεί δεύτερη δύναμη στην ΚΕΔΕ και σ΄όλες τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
Στη συνεδρίαση λοιπόν της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ , ο κ. Γερουλάνος , για να αποδείξει την ειλικρίνεια των λεγομένων του σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και η στάση του αυτή δεν πηγάζει «από προσωπική φιλοδοξία», όπως είπε , δήλωσε , « αποσύρω το όνομα μου από υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να το αποδείξω ότι τα εννοώ».
Και αποδίδει την παράταξη του , όχι σ΄ότι έχει δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αλλά « διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την Παράταξη και όχι για την πάρτη μου.Και διότι θέλω να δείξω με πράξεις ότι η ενότητα του χώρου θέλει από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω όταν αυτό αρμόζει».
Ακόμη ανάφερε ότι για τις εκλογές για την ΚΕΔΕ , θα προτείνει εκείνος (!) « ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής».Μέχρι τότε είπε , παραμένει « επικεφαλής της παράταξης όπως εκλέχτηκα διότι ποτέ δεν έφυγα από μάχη για την Παράταξη, όσο δύσκολη και να είναι αλλά θα δουλέψω με τους εξαιρετικούς δημάρχους που έχουμε σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές».