Την Παρασκευή η ΓΣ της ΠΕΔΑ για εκλογή νέας ηγεσίας της . Ποιοι κατεβαίνουν


Το μεσημέρι της Παρασκευής ,8 του μηνός , συγκαλείται η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής για να εκλέξει τη νέα ηγεσία της .
Η ΠΕΔ Αττικής , που είναι και η μεγαλύτερη από τις ΠΕΔ , σ΄όλη τη χώρα , με το εκλογικό της αποτέλεσμα θα προδιαγράψει εν πολλοίς και την έκβαση της εκλογικής μάχη για το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , που θα ακολουθήσει.
Μέλη της ΠΕΔ Αττικής είναι 66 Δήμοι και στη Γενική της Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής 300 αιρετοί από τους οποίους, οι 234 είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν με μυστική ψηφοφορία από τα Δημοτικά Συμβούλια και οι 66 Δήμαρχοι. Όλοι οι Δήμαρχοι συμμετέχουν εξ ορισμού.
Στις εκλογές οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα (ΝΔ) προσέρχονται τελικά ενωμένες , σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και απετράπη η διάσπαση στο παρά πέντε.
Αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι θα κατέλθουν με ξεχωριστά ψηφοδέλτια ο δήμαρχος Βάρης –Βουλιαγμένης Βούλας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο δήμαρχος Γαλατσίου , Γιώργος Μαρκόπουλος. Αμφότεροι πλέον συμμετέχουν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ , του ψηφοδελτίου του θα ηγηθεί ο δήμαρχος Βύρωνα , Άκης Κατωπόδης ενώ του ΚΙΝΑΛ , ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης , Σταύρος Τζουλάκης Ως ανεξάρτητους, έχοντας υποψηφίους στο συνδυασμό του αιρετούς που φέρονται ότι πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ , κατέρχεται και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ , Δήμαρχος Νικαίας –Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης.
Η σχετική διαδικασία θα διεξαχθεί στο Σαράφειο Κολυμβητήριο του δήμου Αθηναίων ( Π. Ράλλη και Πειραιώς) . Θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής και οι κάλπες θα κλείσουν αργά το βράδυ.