Τινάζει στον «αέρα» τις εκλογές ΠΕΔ-ΚΕΔΕ και για ΔΣ ΝΠΔΔ, το ΥΠΕΣ για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων στον …ΠΕΣΥΔΑΠ;


Εξωφρενικές ερμηνείες του νόμου « Κλεισθένη» που οδηγούν κάθε φορά και πιο απερίγραπτες και αντισυνταγματικές καταστάσεις , βιώνει η Αυτοδιοίκηση .
Τελευταίο κρούσμα , η ποδηγέτηση κάθε συνταγματικής νομιμότητας , όπως της ισοτιμίας της ψήφου , με τη « θέσπιση» δημοτικών συμβούλων …δυο κατηγοριών .
Εκείνων που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και εκείνων που δεν τα έχουν και συγκεκριμένα οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι υπουργικές αυτές αυθαίρετες και αντισυνταγματικές « ερμηνείες» ανοίγουν την κερκόπορτα . Από την οποία στο μέλλον, άλλες πολιτικές ηγεσίες στο υπουργείο Εσωτερικών , προκειμένου να ικανοποιήσουν μικροπαραταξιακά οφέλη ή προσωπικές στρατηγικές αιρετών ,να θεσπίσουν ακόμη και μεταξύ των παρατάξεων διαφορετικές κατηγορίες « δικαιωμάτων» με βάση πχ το ποσοστό τους.
Η νέα αυτή εξέλιξη , έχει αρνητικό πρωταγωνιστή το δήμο Κορυδαλλού . Η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά και η μείζονα αντιπολίτευση της παράταξης του πρώην δημάρχου, Σταύρου Κασιμάτη , σ΄αγαστή συνεργασία και «κοινή αντίληψη», επιχείρησε να εφαρμόσει τα παραπάνω. Δεδομένου ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , οι ανεξάρτητοι είναι η μεγαλύτερη δύναμη και συγκεκριμένα εννέα (9).
Χωρίς να έχει επιζητήσει τη γνωμοδότηση είτε της νομικής υπηρεσίας του δήμου είτε του υπουργείου αλλά επικαλούμενοι μόνο μια …φωτοτυπία με περιεχόμενο …άγνωστης πηγής , τόσο ο νεοδημοκράτης δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς όσο και ο ΣΥΡΙΖαίος απερχόμενος πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης , πίεσαν φορτικά το Δημοτικό Συμβούλιο , να αποδεχθεί ότι οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. « Ξεχνώντας» ότι για τα ΔΣ των Νομικών Προσώπων του δήμου είχαν ψηφίσει .Αλά και παράτυπα , αφού η σχετική εγκύκλιος είναι σαφής να… εκλέξουν εκπροσώπους τους.
Τώρα προφανώς για να βγουν τα «κουκιά» ώστε να μπορέσει να εκλεγεί ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ,ο προταθείς από τη μείζονα μειοψηφία που εν προκειμένω ήταν ο κ. Γουρδομιχάλης , επιχείρησαν όλο αυτό .
Με την αμέριστη βοήθεια σ΄όλα αυτά της ίδιας της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου , Μερόπης Κατσάνου . Η οποία , εισήγαγε το σχετικό θέμα , χωρίς να έχει πράξει τα δέοντα έστω τα στοιχειώδη ( επίσημες γνωματεύσεις) προκειμένου να διαφυλάξει τη νομιμότητα της διαδικασίας αλλά και το θεσμό.
Αντιθέτως μάλιστα , επιχείρησε εκτός από το να αποκλειστεί η συμμετοχή των ανεξαρτήτων από τη ψηφοφορία , να μη διεξαχθεί καν ψηφοφορία μεταξύ των διαφορετικών υποψηφίων των παρατάξεων .
Επικαλούμενη το «παιδαριώδες» επιχείρημα αφού η μια παράταξη έχει 6 συμβούλους και η άλλη 4 , εκλέγεται εκείνης των «6».
Όταν η εγκύκλιος με απόλυτη σαφήνεια αναφέρει ότι πρέπει να διεξαχθεί ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία και σε κάθε δημοτικό σύμβουλο μοιράζονται όλα τα ψηφοδέλτια , παρέχοντας το δικαίωμα να επιλέξει ψηφίσει κάποιον από άλλη παράταξη.
Τελικά μετά τη θύελλα –στην κυριολεξία – που προκάλεσε αυτή η μεθόδευση ο …δήμαρχος Κορυδαλλού ανακοίνωσε ότι αποσύρεται . Με την παράταξη « Κασιμάτη» να εκφράζει τη διαφωνία της γι αυτό και να ζητεί μέχρι τέλος να διεξαχθεί ψηφοφορία χωρίς τους ανεξάρτητους.
Κατόπιν αυτού δήμοι υπέβαλαν γραπτώς αίτημα στο ΥΠΕΣ ζητώντας επίσημη απάντηση ενώ τέθηκε το θέμα και στην ΚΕΔΕ.
Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν από τον υπουργό Εσωτερικών , Τάκη Θεοδωρικάκος, ισχύσουν αυτά που επικαλέσθηκαν ο δήμαρχος Κορυδαλλού και η παράταξη του προκάτοχου του , τινάζονται κυριολεκτικά στον αέρα οι εκλογές για τις ΠΕΔ, ΚΕΔΕ, Συνδέσμους ΟΤΑ και ΔΣ ΝΠΔΔ.Αφού, σ΄όλα τα Δημοτικά Συμβούλια πανελλαδικά , στις σχετικές εκλογικές διαδικασίες συμμετείχαν με το δικαίωμα του εκλέγειν , άπαντες οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.