Το απέτρεψαν οι αυτοδιοικητικοί του ΚΙΝΑΛ


‘Ετοιμο a priori να ψηφίσει τις ρυθμίσεις -αλλαγές στον “ Κλεισθένη” που έχει ανακοινώσει ότι θα επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη , ήταν πληροφορούμαστε το ΚΙΝΑΛ .
Η σφοδρότατη αντίδραση όμως των αυτοδιοικητικών του , σε αλλεπάλληλες κομματικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και οι προειδοποιήσεις τους για τις συνέπειες αυτών των αλλαγών, οδήγησε σε αναδίπλωση την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα .
Όπως τονίστηκε από κορυφαία αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη , σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή δεκάδων αυτοδιοικητικών από όλη τη χώρα, και στενότατων συνεργατών της Γεννηματά ( Όθωνας , Πρωτόπαπας ,Σαλαγιάννης, Καμίνης , Χριστοδουλάκης κ.α) με τις αλλαγές αυτές όχι απλώς θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο δημαρχοκεντρικός χαρακτήρας της ελληνικής Αυτοδιοίκησης αλλά καθίσταται πλέον “ αυτοκράτορας” ο κάθε δήμαρχος .
Ακόμη τους επισημάνθηκε οι υπερεξουσίες αυτές και η ταυτόχρονη σημαντική αποδυνάμωση του Δημοτικού Συμβουλίου , ότι αντίκειται τόσο με τα όσα ο Συνταγματικός νομοθέτης έχει προβλέψει αλλά και με την ίδια τη λαική βούληση , όπως αυτή εκφράσθηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές .
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsta.gr τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, τόνισαν στην ηγεσία τους, ότι αυτό που πρέπει να απαιτηθεί είναι η ψήφιση ενός νέου ολοκληρωμένου νόμου και όχι αποσπασματικές αλλαγές . Ενός νόμου , που θα περιλαμβάνει και το νέο εκλογικό σύστημα και θα διασφαλίζει απολύτως τόσο την κυβερνησισμότητα των δήμων αλλά θα ενισχύει παράλληλα το ρόλο των Δημοτικών Συμβουλίων . Και ο οποίος , όπως συνέβη και με τον “ Καλλικράτη” -ύστερα από απαίτηση τότε της ΝΔ- ίσχυσε από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.