Υπόλογη όλη η αυτοδιοίκηση για την κοινωνικά ανάλγητη διοίκηση Κάρναβου

Η πιο κραυγαλέα μέχρι τώρα απάνθρωπη μεταχείριση από πλευράς Αυτοδιοίκησης συμβαίνει στην Καλλιθέα.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Καλλιθέας , καθιστούν αυτομάτως υπόλογη και το σύνολο της ηγεσίας του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης , της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , αφού εξέχων μέλος της ηγεσίας της είναι ο δήμαρχος της πόλης , Δημήτρης Κάρναβος κατέχοντας μάλιστα και την θέση του Αντιπροέδρου.
Στο «στόχαστρο» της διοίκησης Κάρναβου έχει τεθεί συνταξιούχος μητέρα δυο ανήλικων παιδιών με ειδικές ανάγκες και πενιχρό εισόδημα, όπως καταγγέλλει ο πρώην δήμαρχος , Κώστας Ασκούνης αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης .
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου , ο κ. Κάρναβος επιμένει να καταλογιστεί σε βάρος της συνταξιούχου μητέρας , το ποσό των 21.355,49 €, οδηγώντας την υπόθεση στο …Συμβούλιο της Επικρατείας , προσφεύγοντας κατά της σχετικής απόφασης ακόμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απέρριψε τους ισχυρισμούς του δημάρχου και τη δικαίωνε .
Ακόμη και η ίδια η Νομική Υπηρεσία του δήμου , δηλώνει αντίθετη με την ενέργεια αυτή του δημάρχου. Μάλιστα στο εισηγητικό της τονίζει μεταξύ άλλων ξεκάθαρα ότι «δεν συντρέχει κάποια προφανής νομική πλημμέλεια της ανωτέρω απόφασης που θα μπορούσε να ελεγχθεί αναιρετικά, δεν κρίνεται αναγκαία η άσκηση αναίρεσης, ούτε πιθανολογείται ότι θα ευδοκιμήσει».
Με την ενέργεια του αυτή όμως ο κ. Κάρναβος εξαναγκάζει τη συγκεκριμένη γυναίκα , η οικογένεια της οποίας σημειωτέον είναι μονογονεική, σε υπέρογκα γι αυτήν έξοδα ( δικηγόροι , παράβολα κα ανωτάτου δικαστηρίου) προκειμένου να τον αντικρούσει.
Όταν το εισόδημα που έχει κάθε μήνα αυτή η τριμελής οικογένεια δεν υπερβαίνει συνολικά τα …650 ευρώ . Και πρέπει μ΄αυτά εκτός όλων των άλλων να διατεθούν και για την ΕΙΔΙΚΗ φροντίδα των δύο ανήλικων παιδιών τους . Με το ένα να έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και το άλλο να πάσχει από άλλη σοβαρότατη ασθένεια .
– Γιατί λοιπόν το πράττει αυτό ο κ. Κάρναβος;
– Γιατί ασκεί σ΄αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση όλη την « αυστηρότητα» της εξουσίας του;
– Γιατί εκθέτει το σύνολο της Αυτοδιοίκησης; Αφού, με το υψηλό αξίωμα του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ που κατέχει , εκπροσωπεί και εκφράζει το σύνολο της και κάθε ενέργεια που πράττει υπό οποιαδήποτε ιδιότητα έχει τη βαρύτητα αυτή;
– Μπορεί Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ να πράττει έτσι;
– Εκφράζουν και καλύπτει η υπόλοιπη ηγεσία της ΚΕΔΕ τέτοιες πρακτικές που είναι στον αντίποδα όσων δηλώνει για « δήμους , συμμάχους των πολιτών»; Θα τις αποδοκιμάσει;
– Η κυρία Μαργαρίτη και ο κ. Λασκαρίδης , που αρέσκονται να δηλώνουν ότι είναι …προοδευτικοί αλλά είναι τα καίρια στηρίγματα της εξουσίας Κάρναβου , συμμετέχοντας σ΄αυτήν , είναι σύμφωνοι και σ΄αυτό μαζί του;