«Φάντασμα» χωρίς Κοιμήση , Δανιηλίδη


Σκιά του παλιού εαυτού της , είναι η άλλοτε κραταιά « πράσινη» παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Η αποχώρηση του μέχρι το καλοκαίρι επικεφαλής της , Απόστολου Κοιμήση, με βαθύτατη γνώση και εμπειρία στα αυτοδιοικητικά όπως και η μη επανεκλογή του εξίσου σημαντικότατου αυτοδιοικητικού στελέχους , δημάρχου Συκεών –Νεάπολης , Σίμου Δανιηλίδη , είναι παραπάνω από αισθητή και …ορατή .
Ο νέος επικεφαλής , Γιάννης Λυμπέρης , δήμαρχος Ήλιδας , στις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ , με την ιδιότητα του αυτή κάθε άλλο παρά έχει δώσει δείγματα πως μπορεί , έστω κι αν μέρει, να καλύψει το τεράστιο αυτό κενό.
Έτσι , ενώ τα προηγούμενα χρόνια παρότι η παράταξη ήταν μείζονα μειοψηφία , ήταν εκείνη που κυριαρχούσε ουσιαστικά , με επεξεργασμένες πολιτικές για όλα τα θεσμικά και άλλα θέματα .
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο « πολύς» κ. Πατούλης , που τότε ήταν πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προσέβλεπε και ανέμενε σε κάθε συνεδρίαση την τοποθέτηση και πρόταση του επικεφαλής της παράταξης κ. Κοιμήση , όπως και οι άλλες παρατάξεις , προκειμένου να καθορίσουν την τελική τους στάση και απόφαση.
Ακόμη και οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΕ , τα προηγούμενα 5 χρόνια είχαν το « άρωμα» των θέσεων αυτής της παράταξης.
Αντίθετα με τότε λοιπόν , τώρα …σιωπή .
Αποστειρωμένες από πολική ( για ιδεολογικό στίγμα ούτε καν λόγος να γίνεται) τοποθετήσεις του ενός ή των δυο λεπτών σε σημαντικότατα θέματα , με το αιτιολογικό τάχα , « να μην κουραστεί το Σώμα». Δίχως προτάσεις , δίχως άλλη οπτική ή « γωνίες» αλλά με επιφανειακή προσέγγιση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αντίθετα από το παρελθόν που ήταν εκείνη η παράταξη που « βομβάρδιζε» με εκτός Ημερησίας καίρια για την αυτοδιοίκηση θέματα σε κάθε συνεδρίαση , τώρα όχι μόνο δεν θέτει αλλά και …σιωπά .
Διαβλέποντας λοιπόν αυτό το « κενό» , σ΄εκείνον τον ρόλο του παρελθόντος της παράταξης , τώρα με τις τοποθετήσεις του , αναδεικνύεται ο δήμαρχος Νικαίας-Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης και επικεφαλής της « ΝΕΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» , τέταρτης σε δύναμη παράταξης στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. Που τα προηγούμενα χρόνια με Κοιμήση –Δανιηλίδη δεν είχε καθόλου αυτό το περιθώριο.