Ψηφίστηκε τροπολογία –«Δούρειος Ίππος» για αποστασίες και διάλυση παρατάξεων

Της τελευταίας στιγμής –κυριολεκτικά- τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών συνιστά « κερκόπορτα» για ανήθικες και εν κρυπτώ πολιτικά συναλλαγές και μεθοδεύσεις .
Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε κατ’ ευθείαν στην ολομέλεια στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης , επί του νομοσχεδίου που επιφέρει αλλαγές στο νόμο « Κλεισθένη» που διέπει την Αυτοδιοίκηση και ενώ ουσιαστικά είχε περαιωθεί η σχετική συζήτηση .
Η επίμαχη τροπολογία , που τελικά ψηφίστηκε , προβλέπει οι δήμαρχοι να δύνανται να ορίζουν αντιδημάρχους και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους ενώ μέχρι τώρα αυτό που ίσχυε ήταν οι αντιδήμαρχοι να προέρχονται μόνο από τις παρατάξεις που συγκροτούν τη διοίκηση του κάθε δήμου . Και μάλιστα να έχουν την έγκριση της παράταξης από την οποία προέρχονται .
Τώρα με τη ρύθμιση –αλλαγή αυτή ανοίγει ο « ασκός του Αιόλου» για κάθε λογής « εισοδισμούς» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και αποσκιρτήσεις Δημοτικών Συμβούλων απ΄αυτές και τελικά την ουσιαστική τους διάλυση , με «καρότο»- ανταμοιβή θέσεις αντιδημάρχων .
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τροπολογία , αυτό αφορά μόνο θέσεις αντιδημάρχων και όχι τυχόν προέδρων ΝΠΔΔ και άλλων θέσεων ευθύνης της διοίκησης κάθε δήμου .
Επίσης με την τροπολογία αυτή , προβλέπεται ότι όποιος Δημοτικός Σύμβουλος , διαγραφεί και ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του , μπορεί να επιστρέψει σ΄αυτήν , αν συγκατανεύσουν στο σχετικό αίτημα του , τα 2/3 των μελών της εναπομείνασας Δημοτικής Ομάδας.