Όλοι του Χαρδαλιά στο πλευρό του Γώγου

dimarxeio byrona - xardalias - gogosΜε την αμέριστη στήριξη του απερχόμενου Δημάρχου , Νίκου Χαρδαλιά και όλων των Δημοτικών Συμβούλων –και των 34(!)- της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα , ο γιατρός Χρίστος Γώγος , ως υποψήφιος Δήμαρχος πλέον Βύρωνα.
Ο κ. Γώγος δεν έλαβε κάποιο « δακτυλίδι» αλλά εξελέγη από τις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στην παράταξη του κ. Χαρδαλιά , μετά την ανακοίνωση του δεύτερου ότι μετά από τρεις τετραετίες στο δημαρχικό θώκο δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και συζητήσεων κατέληξε στην καθολική συμφωνία και στήριξη όλων των νυν δημοτικών συμβούλων αλλά και εκείνων που εξελέγησαν με τον νυν Δήμαρχο τα τελευταία χρόνια, στο πρόσωπο του ιατρού και Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστου Γώγου, με τον οποίο ο Δήμαρχος Βύρωνα είχε και έχει μια στενή και παραγωγική συνεργασία από το 1999, όπου μαζί βρισκόντουσαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, έως και σήμερα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας προσπάθειας και σε αναμονή της ιδρυτικής διακήρυξης και των αρχών της νέας παράταξης, οι 34 διατελέσαντες δημοτικοί σύμβουλοι της «ΕΠΟΧΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κατά τις τελευταίες 3 τετραετίες, προχώρησαν σε ανακοίνωση – πρόσκληση για το νέο εγχείρημα: «Επίκεντρο ο πολίτης, ο άνθρωπος! Προτεραιότητά μας το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια. Τα γεγονότα και η διεθνής συγκυρία μόνο απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν. Δεν παύουν όμως να υπάρχουν άνθρωποι. Και όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει ελπίδα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν :
«Η πρόκληση και το στοίχημα ένα, να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε τα πάντα σε βάθος. Να βελτιώσουμε, με σχέδιο και πρόγραμμα, για όλους, ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Να βελτιώσουμε με γνώμονα την ηθική, την αλήθεια, το άπειρο της επιστήμης και την τεχνολογία του παρόντος και του μέλλοντος. Η υπονόμευση διαχρονικών αρχών, η διάβρωση της κοινωνίας και ο οικονομικός μαρασμός των νοικοκυριών, που οφείλονται στη συνεχή εξάρτηση από την κεντρική εξουσία, πρέπει να ανακοπούν. Να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ενεργό λαϊκή παρουσία μας, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μόνοι μας το αύριο των παιδιών μας. «Αφεντάδες» και «μαθητευόμενοι μάγοι» μέσα και έξω από το δήμο δεν είχαν και δεν έχουν θέση. Βασικός στόχος της προσπάθειας παραμένει η δημιουργία τρόπου σκέψης και δράσης των πολιτών που να είναι απαλλαγμένη από Βαρόνους και δεσποτείες. Δεν ανεχόμασταν και δεν ανεχόμαστε στον τόπο μας να υπάρχουν τόσοι άνεργοι. Δεν δεχόμαστε να υπάρχουν παιδιά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πολίτες χωρίς φαγητό. Γι’ αυτά παλεύουμε και συνεχίζουμε», σημειώνουν.
« Όσα από τα παραπάνω δεν μας αγγίζουν, μας κάνουν το ίδιο αδιάφορους και «βάρβαρους» με την κεντρική εξουσία.
Αν, όμως, όλα αυτά μας ενώνουν, σας προσκαλούμε σε ένα συμβόλαιο τιμής που στόχο έχει: -Την ισότητα των δημοτών -Μια κοινωνία αλληλεγγύης με δίχτυ δράσεων
-Τη φροντίδα στον αδύναμο συμπολίτη μας
-Τη χωρίς εξαρτήσεις λειτουργία των θεσμών
-Τη διατήρηση και βελτίωση όλων των χρήσιμων παρακαταθηκών
-Τη δημιουργία νέων δράσεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας του δήμου
-Την τακτική ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα
-Το περιβάλλον και την αντιρρύπανση ως πρωταγωνιστών της καθημερινότητάς μας
-Το δικαίωμα βιώσιμης παρουσίας των νέων στην πόλη μας
-Την ουσιαστική μέριμνα για την τρίτη ηλικία
-Τη διαρκή συμπαράσταση στην καθημερινότητα των εργαζομένων
-Την καθημερινή υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία
-Το δικαίωμα των οικογενειών και μαθητών στην εκπαίδευση με ανοικτά σχολεία σε μια πραγματικά ανοικτή κοινωνία, υπογραμμίζουν.
Και τονίζουν ότι «τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται χωρίς τη βοήθεια των πολιτών.Σας καλούμε και σας προσκαλούμε να δώσουμε χέρια όλοι μαζί για να αποδώσουν καρπούς οι κόποι μας. Να συνεχίσουμε τη δημιουργία, να διευρύνουμε τη συνεργασία, να κερδίσουμε το καθημερινό στοίχημα της πόλης, με σκληρή δουλειά και πάντα στο πλευρό των πολιτών του Βύρωνα.
Σας καλούμε και σας προσκαλούμε σε μία νέα πορεία, μία νέα μέρα, μία νέα προσπάθεια, μία νέα εποχή δημιουργίας και συνεργασίας με επικεφαλής τον Ιατρό και Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρίστο Α. Γώγο.
Σας καλούμε και σας προσκαλούμε για να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, ώστε η πόλη μας, ο Βύρωνας της καρδιάς μας να παραμείνει πρωταγωνιστής» ,αναφέρουν .
Την ανακοίνωση –συστράτευσης και στήριξης του κ. Γώγου , υπογράφουν οι :
Χαρδαλιάς Νίκος, Δήμαρχος Βύρωνα (2003-σήμερα)
Αδαμοπούλου Μάρω, Δημοτική Σύμβουλος (1983-σήμερα)
Αλιφραγκή Πόπη, Δημοτική Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Ανδρίτσος Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Αντωνίου Πολύκαρπος, Δημοτικός Σύμβουλος (1999-σήμερα)
Αρβανίτη Τζίνα, Δημοτική Σύμβουλος (2007-2010)
Βυρίνη Μαρία , Δημοτική Σύμβουλος (2007-2010)
Βώβος Διονύσης, Δημοτικός Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Γερασιμίδου Ελένη, Δημοτική Σύμβουλος (2007-σήμερα)
Γοναλάκης Αντώνης, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-2006)
Γράψα Ζέφη, Δημοτική Σύμβουλος (1998-2010)                   Δάφνη Πηνελόπη,  Δημοτική Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Διακουμόπουλος Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος (2007-σήμερα)
Ζούμπος Κώστας, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Καλημέρης Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-2010)
Καπάνταης Αντώνης, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Καρατζάς Φίλιππος, Δημοτικός Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Κιούπη Ιουλία, Δημοτική Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Κοκκίνου Μαρία, Δημοτική Σύμβουλος (2005-2006)
Κριατσιώτης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Λαγού Δέσποινα, Δημοτική Σύμβουλος (1999-2006)
Μακράκης Βαγγέλης, Δημοτικός Σύμβουλος (2007-σήμερα)
Μαργαρίτης Μπάμπης, Δημοτικός Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Μηλάς Αντώνης, Δημοτικός Σύμβουλος (1999-σήμερα)
Μπαντής Μίλτος, Δημοτικός Σύμβουλος (2007-σήμερα)
Μπαστέα Μπέττυ, Δημοτική Σύμβουλος (2007-σήμερα)
Παπαγεωργίου Ρένα, Δημοτική Σύμβουλος (2003-σήμερα)
Παυλάκου Τζένη, Δημοτική Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Ράμμος Θοδωρής, Δημοτικός Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Ραφτόπουλος Μάνος, Δημοτικός Σύμβουλος (2003-2006)
Ρεϊζίδης Μενέλαος, Δημοτικός Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Ταραζώνας Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Υφαντή Σωτηρούλα, Δημοτική Σύμβουλος (2011-σήμερα)
Χρυσός Στυλιανός, Δημοτικός Σύμβουλος (1995-2006)».

Χαρδαλιάς Εξάλλου σε μήνυμά του στο facebook, αμέσως μετά τη διαδοχή του, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε τα εξής:
«Μέσα από διαβουλεύσεις, συζητήσεις και συνεννοήσεις, οι εν ενεργεία και οι διατελέσαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μου αποφάσισαν για τον άνθρωπο που θα συνεχίσει την προσπάθειά μας στον Δήμο του Βύρωνα… μακριά από εξαρτήσεις και ψευτοδιλλήμματα, μακριά από λαϊκισμούς και ισοπεδωτικές λογικές συνεχίζουμε την Εποχή Δημιουργίας και διευρύνουμε την Συνεργασία πολιτών…στην καινούργια προσπάθεια με ομόφωνη και καθολική απόφαση μας, και οι 34 ενεργεία και διατελέσαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης όλων αυτών των χρόνων, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του καλού μας συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια και φίλου πάνω από όλα, Ιατρού- Νευροχειρούργου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χρίστου Γώγου…Με ενότητα, πάθος για δημιουργία και συνεργασία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο Χρίστος Γώγος καλείται , ως ίσος μεταξύ ίσων και με την στήριξη όλων μας, να ξεδιπλώσει το ταλέντο, το όραμα και το σχέδιο της νέας προσπάθειας μέσα από την νέα παράταξη και μια νέα ιδρυτική διακήρυξη που σύντομα θα αποτελεί την νέα συμφωνία, την νέα δέσμευση με τους πολίτες του Βύρωνα… Καλή επιτυχία Χρήστο μου…Στο πλευρό σου, απλός στρατιώτης… Υ.Γ. μετά από όλες αυτές τις μέρες των συνεχών διαβουλεύσεων και συζητήσεων επιβεβαίωσα για πολλοστή φορά το πόσο τυχερός είμαι που είχα και έχω στο πλευρό μου τόσο εξαιρετικούς και συγκροτημένους Δημοτικούς Συμβούλους και συνεργάτες…ανθρώπους με υψηλή αντιληπτική ικανότητα, σεμνούς και εργατικούς που προτάσσουν το εμείς στην λογική του εγώ και αγωνιούν αποκλειστικά και μόνο για την πόλη της καρδιάς μας, τον Βύρωνα των παιδιών μας…ανθρώπους που μακριά από προσωπικές στρατηγικές και ανούσιες ματαιοδοξίες ενώνουν δυνάμεις για την επόμενη μέρα στο πλευρό του Χρίστου…Υπερήφανος και ευγνώμων παιδιά…Συνεχίζουμε…»!